Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az Ódor-kormányban eltöltött két hónap után Ivan Šimkor távozik a belügyminiszteri posztról. Zuzana Čaputová államfő a SME napilap információi szerint megvonja a belügyminisztertől a tárcavezetői megbízást.

 

Šimko az elmúlt hetekben vitába keveredett a rendőri vezetéssel. A SME forrásai szerint odáig fajult a helyzet, hogy vagy Šimko távozik a pozíciójából, vagy a rendőrség szélesebb vezetése. Nemcsak Štefan Hamran rendőrkapitány fenyegetőzött távozással, hanem Ľubomír Daňko, a NAKA igazgatója, Peter Juhás rendőrfelügyelőség igazgatója és más tisztviselők is.

 

A miniszter rendőrségről írt bejegyzése – ami Ódor miniszterelnök szerint csak szerencsétlenül megfogalmazott bejegyzés volt – arról, hogy „itt a fegyvereseknek és bilincseseknek nem szabad semmiféle szabad kezet kapniuk“, csak a nézeteltérések tetőzése volt.

 hirdetes_300x300  

 

A SME napilap információi szerint a rendőri vezetés nem értett egyet Šimkóval egyes személyi kérdésekben és néhány kényes ügy megoldásában. A miniszterelnök ugyan megpróbálta rendezni a vitákat, de nem járt sikerrel. Šimko számára, aki a hibrid háború során maga határozta meg a biztonsági erők stabilitását az egyik prioritásaként, ez a terv két hónapnyi hivatalban eltöltött ideje után szétesett.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!