Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Amennyiben július végén tartanák a parlamenti választásokat, azt a Smer-SD párt nyerné a választók 21,5 százalékának támogatásával. Őket a Progresívne Slovensko (PS) követné 17,1 százalékos és a Hlas-SD 12,1 százalékos támogatottsággal – derült ki a Median SK ügynökség választási modelljéből, amit az RTVS számára készített.

 

A Republika 9,7 százalékkal, a Sme rodina pedig a szavazatok 7,4 százalékával jutna be a parlament be. Az ötszázalékos küszöböt az SaS is átlépné a szavazatok 6,5 százalékával, valamint a KDH 6,2 százalékos támogatottsággal.

 

A parlament kapuja előtt maradna az OĽANO és barátai mozgalomnak a Za ľudíval és a Keresztény Unióval (5,3 százalék) létrehozott koalíciója, amelynek legalább hét százalékra van szüksége a parlamentbe jutáshoz. A parlamenten kívül maradna az SNS (4,2 százalék), a Demokrati (3,4 százalék) és a Szövetség (2,4 százalék) is. A többi párt nem szerezné meg a szavazatok 4,2 százalékát.

 hirdetes_810x300  

 

A felmérés szerint a Smer-SD 40, a PS 32 , a Hlas-SD 23, a Republika pedig 18 helyet foglalna el a parlamentben. A Sme rodinának 14 mandátum jutnak, az SaS-nek 12, a KDH-nak pedig 11.

 

A Median SK ügynökség 1010, 18 éves és idősebb válaszadóból álló reprezentatív mintán végzett felmérést július 21. és 26. között.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!