Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

Amennyiben július végén tartanák a parlamenti választásokat, azt a Smer-SD nyerné 19,9 százalékkal. Őt a Progresívne Slovensko (16,4 százalék) és a Hlas-SD (15,2 százalék) követné – derült ki AKO ügynökség Joj 24 számára készített felméréséből.

 

A Republika mozgalom (6,7 százalék), az SaS (6,6 százalék) és a Sme rodina (6,1 százalék) is bejutna a parlamentbe. Ugyanígy a KDH (6,0 százalék) és az SNS (5,8 százalék) is.

 

A parlament kapujában maradna az OĽANO és barátai, a Za ľudí és a Kresťanská únia koalíciója. Bár a választók szavazatának 6,7 százalékát szereznék meg, három pártból álló koalícióként legalább hét százalékra van szükségük a parlamentbe jutáshoz.

 hirdetes_810x300  

 

A Szövetség és a Demokrati (2,2 százalék), a Modrí/Most-Híd (1,5 százalék) és a Kotlebovci – ĽSNS (1,2 százalék) szintén nem jutna be a parlamentbe. Őket követné a Magyar Fórum és a köré csoportosuló szubjektumok 0,9 százalékkal.

 

A felmérés eredményei alapján a Smer-SD 36, a Progresívne Slovensko 30, a Hlas-SD 28 mandátumot szerezne. A Republikának és az SaS-nek 12-12 képviselője lenne, a KDH és a Sme rodinának egyaránt 11, az SNS pedig 10 helyet foglalna el a parlamentben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!