Nyitókép: pravda.sk

 

Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke lejárató kampány miatt tett feljelentést a Főügyészségen. A politikus szerint az ellenkampány célja a választási eredmények befolyásolása.

 

„Információkat kaptunk és bizonyítékaink is vannak, hogy ez a szervezett csoport egy konkrét személynek 40 ezer eurót kínált azért, hogy hamis információkat terjesszen rólam és a pártunkról”

 

mondta Kollár azzal, hogy közvetlen bizonyítékai is vannak, melyeket azonban nem mutathat be nyilvánosan, mivel élő ügyről van szó.

 

Kollár szerint így akarják befolyásolni a közvéleményt és ezáltal a választás eredményét is. Mint fogalmazott, minden bizonyítékot átadtak az ügyészségnek.

 hirdetes_810x300  

 

Kollár szerint a hamis állítások terjesztésében korábbi élettársa, Barbara Richterová is részt vesz, főleg az ő csatornáin keresztül zajlik a dezinformációs kampány.

 

A házelnök nem akart találgatni azzal kapcsolatban, hogy mely pártoknak állhat szándékában mozgalmuk lejáratása, azt azonban elmondta, hogy a szervezett csoportnak szerint Zoroslav Kollár és Tomáš Rajecký is tagja.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!