Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

A Smer-SD párt Štefan Hamran országos rendőrfőkapitány lemondását követeli. Robert Kaliňák volt belügyminiszter szerdai eperjesi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a jelenlegi rendőrfőkapitánynak büntetőjogi felelősséget kell vállalnia tetteiért. A párt elnöke, Robert Fico rámutatott, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) június 22-i beavatkozása miatt Szlovákia eurómilliókat veszíthet.

 

Kaliňák felszólította Ódor Lajos miniszterelnököt, hogy haladéktalanul menessze Hamrant.

 

„Hamran saját magáncégeként használja a rendőrséget és különösen a NAKA-t”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Kaliňák.

 

Fico azt állítja, hogy az Európai Bizottság Szlovákiához fordult a NAKA beavatkozása miatt, amelyet az Agrárkifizető Ügynökségnél (PPA) tartottak.

 

Mint állítja, a Bizottság a június 22-i rendőri beavatkozás alapján leállította a 2023 második negyedévére vonatkozó, 54 millió euró összegű visszatérítés kifizetését. Elmondása szerint minden olyan projekt veszélybe kerülhet, amelyet a PPA térít meg, összesen 1,4 milliárd euró értékben.

 

Hamran válaszában elmondta, hogy aki sértve érzi magát a NAKA tagjai által végrehajtott beavatkozás miatt, az független és pártatlan büntetőjogi eljárás keretében védekezhet. Az országos rendőrfőkapitány egyúttal rámutatott, hogy végső soron a bíróság dönt a bűnösségről vagy az ártatlanságról.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!