Nyitókép: Archív

 

Ez a címe annak a könyvnek, melyet hat héttel a parlamenti választások előtt jelentetett meg Gyimesi György, a Szövetség-Aliancia 18-as listáján 149-es sorszámmal induló politikus, képviselőjelölt.

 

A kiadványban a Ma7 médiacsalád munkatársa, Somogyi Szilárd működött közre riporterként.

 

 hirdetes_300x300  

Ez a könyv rólam, a fiatalságomról, a politikáról szól, és találtok benne néhány vadászélményt is. Egy könnyű nyári olvasmány”

 

vall a kiadványról maga Gyimesi.

 

Érdekesség, hogy a könyv előszavát az MKP korábbi elnöke, Csáky Pál írta.

 

Elemi érdekünk a Szövetség jelöltjeire szavazni. Gyimesi (…) egy olyan pályán mozgott az elmúlt időszakban, amely a szlovákiai szürke zónából a tisztán magyar csapat felé irányult. Magyar kérdéseket illetően kész volt megnyilvánulni és cselekedni is. Ez méltánylandó.

 

Ez, kérem, becsület dolga”

 

– olvasható Csáky előszavában, illetve annak címében.

 

Maga a könyv három fejezetből áll. Az első fejezet Gyimesi György életútját mutatja be gyermekkorától politikai szerepvállalásáig. Majd 34 oldalon a parlamentben töltött 3,5 évének bemutatása következik. A végén pedig két vadásztörténetet mesél el „Nászúton a túrokkalés „Vadászat a halál árnyékában“ címmel.

 

 

A 151 oldalas könyv, melynek főszereplője 53 fényképpel illusztrálja az elmondottakat, kommersz árusításban nem megvásárolható. Azt maga Gyimesi György terjeszti majd az elkövetkező hetekben saját kampányrendezvényein.

 

Megtudhatjuk belőle például, honnan indult politikusi, közéleti pályája, hogyan vall édesanyjáról, testvéréről, Attilától, gyermekéről, Zentéről, exfeleségéről, Zsuzsáról, de nem kerüli meg az érzékeny témákat. Például a sokakat érdeklő, édesapjával kapcsolatos kulisszatitkokat sem.

 

Gyimesi többek között elárulja azt is, hogy tehetséges kapus volt, aki akkor a Bajnokok Ligájába is bekerült, és a Dušan Galis által irányított 1. FC Kassa edzéseit látogatta a legendás kapusedző, Stanislav Seman kezei alatt. Gyimesi kapuskarrierjét, aki 24 éves koráig profi sportoló volt, egy baleset törte ketté, korosztályának első számú válogatott hálóőreként.

 

A politikus őszintén, mi több, kritikusan vall édesapja politikai karrierjéről.

 

Magyar Népi Mozgalom a Megbékélésért és Jólétért néven pártot hozott létre. Már a névválasztási is „zseniális“ marketingszempontból, ha valaki 0,01%-ot szeretne elérni. Nem is az alapítás volt a probléma, hanem az, hogy kivel működtette ezt a pártot és Mečiarral működött együtt.

 

A magyarok nagy része egyesült, apám pedig Mečiarral politizált. Ez egy rendkívül nagy butaság volt, de hát apum politikailag nagyon naiv ember. Viszont, hogy ha összehasonlítom azzal, amit Bugár Béláék vittek végbe 2009-ben, akkor rendkívül sok párhuzamot látok”

 

fogalmaz a könyvben Gyimesi.

 

Csodálkoztam is rajta, hogy egy okos ember, aki szinte egy két lábon járó enciklopédia, mint amilyen az édesapám, hogy lehetett politikailag ennyire naiv. Úgy gondolom, hogy nem volt soha politikai érzéke, mert ha lett volna, akkor ilyenbe nem megy bele”

 

tette hozzá.


Szól
Duray Miklós, illetve Boros Jenő látogatásairól is családjánál.

 

Hogy mi vezette Gyimesit Igor Matovič pártjába és hogy látja a szlovák parlamentben, a most végződő választási ciklusban eltöltött éveket, arról az Egyenes gerinccel című könyvben olvashatunk bővebben.

 

A könyv beszerezhető Gyimesi György és a Szövetség-Aliancia kampányrendezvényein, ahol a 18-as választási lista 149-es számú jelöltjeként dedikálja is a kiadványt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.