Nyitókép: Forró Krisztián/Facebook

 

Csak erős magyar parlamenti képviselettel léphetnek fel eredményesen nyelvi jogaikért, az anyanyelvi oktatásért, régióik felemelkedéséért a szlovákiai magyarok – hangoztatta az egységes felvidéki magyar párt, a Szövetség elnöke Érsekújváron pénteken.

 

Forró Krisztián az államalapítás kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy Szent István egy modern állam alapjait rakta le, és ráismert a nemzet egységének és stabilitásának fontosságára, továbbá az ő bölcsessége révén sikerült (…) egyesíteni a magyar nemzetet.

 

Úgy vélekedett: napjainkban a Felvidéken a stabilitás teljes hiányát láthatjuk az állami vezetés részéről, és a felvidéki magyarok számára különösen fájó volt az elmúlt három esztendő.

 hirdetes_300x300  

 

Azt mondta: az ország válságból válságba, botrányból botrányba zuhant, azt növekvő munkanélküliség, megélhetési gondok jellemzik.

 

Úgy fogalmazott, hogy a közelmúltban többszörösen széthullott központi kormányzat óriási károkat okozott az egész országnak, különösen a magyarságnak.

 

„Évek óta a partvonalról kell néznünk, ahogy Pozsonyban a szlovák politikusok régióinkról, a magyarlakta területekről, jogainkról döntenek, miközben (…) nagyon szerény eszközökkel tudjuk csak befolyásolni a döntéseket”

 

– jelentette ki.

 

Azt mondta, hogy parlamenti érdekképviselet nélkül gyengék és védtelenek a szlovákiai magyarok, ennek pedig véget kell vetni.

 

Aláhúzta: Szent István felismerte, hogy a magyarok ügyei sem Bizáncnak, sem a Német-római Császárságnak nem fontosak, kizárólag nekünk, magyaroknak, és ugyanezt az elmúlt évek tanulságából a felvidéki magyaroknak is be kell látniuk.

 

„A saját dolgaink kizárólag nekünk, magyaroknak fontosak, ígérhetnek bármit a szlovák pártok”

 

– húzta alá.

 

Úgy vélekedett, hogy csak erős magyar parlamenti képviselettel léphetnek fel eredményesen nyelvi jogaikért, az anyanyelvi oktatásért, régióik felemelkedéséért a szlovákiai magyarok.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!