Nyitókép: youtube.com

 

A Demokrati nem lép vissza a választásoktól – hangsúlyozta Jaroslav Naď alelnök a TV Markíza vasárnapi politikai vitaműsorában. Milan Uhrík, a Republika vezetője ugyanakkor megerősítette a műsorban, hogy pártjuk a következő négy évben szeretne népszavazást tartani a NATO-tagságról.

 

Naď a műsorban pártjuk felméréseken mutatott alacsony támogatottságával kapcsolatban elmondta, hogy nem fog egyetérteni azzal, hogy visszalépjenek a politikai harctól. Ennek többek között az is az oka, hogy nem szeretnének csalódást okozni külföldi szavazóiknak, akik már leadták rájuk voksukat. Ezenfelül, mint mondta, nem tudja, hogy kinek a javára lépnének vissza.

 

Uhrík a műsorban úgy nyilatkozott, hogy ha mozgalmuk nem kerül kormányra, hanem ellenzéki pártként kell dolgozniuk, feladja europarlamenti képviselői posztját.

 

 hirdetes_810x300  

A Hamran István rendőrfőkapitány személyét érintő kérdésben a két fél nem értett egyet. Uhrík szerint azonnal le kellene váltani. Állítja, hogy a Republika nem áll ki a Smer-SD megvádolt képviselői mellett. Aláhúzta ugyanakkor, hogy „A Smer-SD idején bár loptak, de legalább úgy-ahogy rend volt”.

 

Naď szerint Hamran az SIS-t és NBÚ-t érintő ügyben egyelőre nem tett olyat, ami bizalmatlanságot keltene személyében. Úgy véli, az a fontos, hogy a rendőrségnek továbbra is szabad mozgástere legyen és dolgozhasson.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!