Nyitókép forrása: canva

 

A JOJ televíziónak készül AKO-felmérés szerint a választókorú hölgyek körében a HLAS-SD nyerné a választásokat 19 százalékkal. A férfiak körében a SMER a favorit országos szinten 20 százalékkal. Mind a férfiak, mind a nők körében a második helyet a progresszív PS szerezte meg, az előbbieknél 17, az utóbbiaknál 19 százalékkal.

 

A felmérés augusztus 7-14. között készült.

 

A felmérés érdekessége, hogy míg a nők 7 százalékkal parlamentbe juttatnák a Sme rodinát is, a férfiaknál a párt támogatottsága mindössze 4 százalék.

 

 hirdetes_300x300  

A Republika esetében a helyzet épp fordított: ennek a pártnak a nők csak három százalékot adnának, a férfiak viszont 10 százalékot (a párt támogatottsága 6-9 százalékos a felméréseken a teljes mintában).

 

A Smer a nőknél csak a harmadik helyet szerezte meg (18 százalék), a férfiaknál pedig a HLAS-SD meglepően gyengén teljesített a maga 11 százalékával.

 

Az OĽANO mind a férfiaknál, mind a nőknél átlépi a 7 százalékos küszöböt. Az OĽANO és barátai az egyetlen formáció, ami az idei választásokon pártkoalícióként méretteti meg magát, így a szavazatok legalább 7 százalékát kell begyűjtenie a parlamentbe jutáshoz.

 

Az SaS támogatottsága az AKO szerint a nőknél 5, a férfiaknál 8 százalék. A KDH esetében 7:6 az állás a férfiak javára, míg az SNS-t a nők 5, a férfiak 6 százaléka választaná.

 

A Szövetség – amely országos szinten 2,5 százalékot kapott most az AKO-tól – a férfiaktól 2, a nőktől 3 százalékot kapna.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!