Nyitókép forrása: SITA/Diana Černak

 

Zuzana Čaputová államfő felfüggesztette az SIS őrizetbe vett igazgatóját, Michal Aláčot, arra hivatkozva, hogy Aláč hivatalban tartása „veszélyeztetné az állambiztonsági szolgálat érdekeit, amely a kölcsönös bizalmon alapuló, hazai és külföldi partneri kapcsolatok hatékony működése”.

 

Aláčot csütörtökön a NAKA többekkel együtt egy nagy akció keretében tartóztatott le, a vád ellene bűnszervezet létrehozása és támogatása, illetve hatáskörrel való visszaélés.

 

A NAKA Végkifejlet elnevezésű akciója komoly politikai hullámokat vert, bár a mai rendkívüli ülést, amelyen Hamran István országos rendőrfőkapitány leváltása is téma lett volna, nem sikerült összehívni, a felháborodás óriási a pártok között, és egyelőre úgy fest, hogy a Progresívne Slovensko elszigetelődéséhez is vezethet a vita.

 

 hirdetes_300x300  

Főleg, hogy a nyilatkozatok sorai között voltak utalások arra, hogy a csütörtöki NAKA akció nem az utolsó volt a sorban. Boris Kollár (Sme rodina) házelnök szerint, a rendőrség a Főügyészségen és az egyik kerületi ügyészségen is razziára készül.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!