Nyitókép forrása: SITA/Diana Černak

 

Másodjára sem sikerült megnyitni a délelőtti rendkívüli ülést, amit a Smer kezdeményezésére hívtak össze a rendőrháború eseményei kapcsán. Az első próbálkozáskor 68, a második alkalommal 69 képviselő volt csak a teremben, így nem volt határozatképes a parlament. Az ülést kedd délelőtt 9 órára napolták el.

 

A rendkívüli ülést a NAKA múlt csütörtöki akciója kapcsán kezdeményezte a Smer. A razzia során a SIS és az Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőin is kattant a bilincs, és az ellenzék de például a Sme rodina szerint is a progresszívek állnak az akció mögött.

 

A rendkívüli ülés célja az volt, hogy egy olyan határozatot fogadjon el, amelyben a parlament aggodalmának ad hangot és figyelmezteti a NAKA-t és a Speciális Ügyészséget, hogy a csütörtöki rendőrségi akció külföldön (is) „súlyos kétségeket ébresztett a szlovákiai demokratikus intézmények működésével kapcsolatban”.

 

 hirdetes_300x300  

Egyúttal felszólították volna Zuzana Čaputová államfőt, hogy hívja vissza Ódor Lajos kormányfőt, aki jelenleg a belügyminisztérium vezetéséért is felel, Ódor Lajost pedig arra szólították volna fel. hogy váltsa le Hamran István országos rendőrfőkapitányt, akit az ellenzék a progresszív PS közeli embereként tart számon.

 

A parlament ülését egyébként a Pozsonyi várban tartották meg, mivel a Szlovák Nemzeti Tanács épületében lévő üléstermet felújítják és új szavazógépeket szerelnek fel.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!