Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

A válaszadók többsége a Hlas-SD vezetőjét, Peter Pellegrinit látná szívesen miniszterelnökként (20,2 százalék), őt követi a Smer-SD vezetője, Robert Fico a válaszadók 17,9 százalékának támogatásával és a Progresszív Szlovákia elnöke, Michal Šimečka a szavazatok 14,2 százalékával – derült ki AKO ügynökség felméréséből, amelyről a TA3 televízió számolt be.

 

Igor Matovič (OĽANO és barátai) és Eduard Heger (Demokrati) a válaszadók 5,5 százalékának támogatását szerezné meg. Őket Richard Sulík, az SaS vezetője követi a válaszadók 4,4 százalékának támogatásával. A válaszadók négy százaléka Milan Uhríkot (Republika) szeretné miniszterelnöki posztban látni.

 

A KDH elnökét, Milan Majerskýt a megkérdezettek 3,9 százaléka, az SNS vezetőjét, Andrej Dankot a 3,3 százalékuk, míg a Sme rodina elnökét, Boris Kollárt a válaszadók 3 százaléka támogatná.

 hirdetes_300x300  

 

Az 1000 válaszadó 8,3 százaléka nem tudott dönteni, vagy nem akart válaszolni a kérdésre, további 9,8 százalék pedig nem tudott nevet választani a megadott listáról.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.