Nyitókép: SITA/Wbn-kollázs/Facebook

 

A Republika mozgalom elnöke, Milan Uhrík korábban a Mikuláš Dzurinda vezette SDKÚ Új Nemzedék (Nová Generácia) nevű Nyugat-barát ifjúsági szervezetének aktív tagja volt.

 

Mint Jaroslav Naď (Demokrati) volt védelmi miniszter a közösségi oldalán közzétette, üzenetet kapott a postaládájába egy támogatójától, aki figyelmeztette, hogy az USA, a NATO, az Európai Unió, a brüsszeli diktatúra, a liberalizmus, Soros és a civil szervezetek elleni legnagyobb harcos részt vett a Dzurinda-féle ifjúsági civil szervezetben.

 

„Csak az biztonság kedvéért, hogy ha nem tudnák, az Új Nemzedék a Mikuláš Dzurinda-féle SDKÚ politikai támogatása mellett Soros támogatásával az USA-val folytatott katonai és gazdasági együttműködést, emellett szorgalmazta a NATO- és a EU-tagságot, a liberalizmust és a civil szervezetek tevékenységét”

 

 hirdetes_300x300  

– írta Naď.

 

 

Bizonyítékként csatolt egy e-mailt, amelyet annak idején az egyetemi hallgató Uhrík az Új Nemzedék központjába küldött. Ebben arról ír, mennyire örült annak a kezdeményezésnek, hogy az Új Nemzedék keretein belül a külpolitikai helyzetre fókuszálhat.

 

„Az az érzésem, hogy a konkurenciához képest (értsd: Fico fiataljai www.mladi.eu) nem vagyunk olyan aktívak, ami a fiatalok naiv elképzeléseiben is megmutatkozik a világ működéséről. A világ dolgai nem olyan egyszerűek, mint amilyennek a populisták állítják, és ezt senki más nem tudja jobban elmagyarázni társainknak, mint mi”

 

– írta Uhrík az e-mailben. Naď befejezésül hozzátette, hogy lesz még több bizonyíték is.

 

„Vannak tippjeim, hogy mit szól majd ehhez Uhrík. Csak figyelmeztetem, hogy elég bizonyíték lesz, így nem éri meg a tévében hazudni”

 

– konstatálta Naď.

 

Amint azt számos szlovák média közölte, maga Jaroslav Naď fiatalkorában a Smer párt tagja volt. A Denník N-nek adott interjújában például bevallotta, hogy 19 évesen csatlakozott Fico pártjához, mert apja a párt alapító tagja volt.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.