Nyitókép forrása: rtvs

 

Az OĽANO listavezetője, Erika Jurinová reméli, hogy a Demokratit nem kell felszólítani arra, hogy lépjen vissza az OĽANO javára, hanem erre maguktól is rájönnek. Jurinová erről a közrádió Szombati párbeszédek című műsorában beszélt, ahol vitapartnere a Demokrati listavezetője, Andrea Letanovská volt.

 

A Demokrati a Heger-kormány megbuktatása után néhány héttel jött létre úgy, hogy az OĽANO több minisztere elhagyta a frakciót és külön pártot alapított „Demokraták” néven, Eduard Heger exkormányfő vezetésével. A párt folyamatosan 2-4 százalék között mozog a felméréseken, annyit azonban elért, hogy két hónapra a parlamenti küszöb alá szorította az OĽANO-t. Az OĽANO pártkoalícióként indul a Za ľudíval és a KÚ-val közösen, így most 7 százalékot kell elérnie a választásokon, a felmérések közül csak néhány mérte őket a parlamentbe.

 

Letanovská azzal próbált visszavágni a burkolt felszólításra, hogy az OĽANO-ra leadott szavazat „elveszik”, mert nem lesz képes elérni a küszöböt és bejutni a parlamentbe – mondta a 3 százalékos párt listavezetője. Letanovská szerint az OĽANO saját maga vágta el megát a Demokratival való együttműködéstől azzal, hogy feltételként szabta meg, a választások való részvételért 500 eurós jutalmat akar osztogatni.

 

 hirdetes_300x300  

Jurinová szerint az OĽANO korábbi megosztása nem fogja elérni a célját, és emlékeztetett, hogy a Demokrati eredetileg azért jött létre, hogy az OĽANO-ra szavazni nem akaró „demokratikus választó” számára nyújtson alternatívát, az eredmény viszont az, hogy mindkét párt parlamenti küszöbön billeg.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!