Nyitókép forrása: SITA/Jana Birošová

 

Nem sokkal azután, hogy a liberális sajtó elővette Milan Uhríkot (Republika), amiért anno még a mainstream pártokhoz tartozó SDKÚ ifjúsági tagozatának aktív tagja volt, Jaroslav Naď (Demokrati) hasonló kritikát fogalmazott meg Miroslav Suja (szintén Republika) felé is, aki Naď állítása szerint anno a Most-Híd színeiben indult a 2009-es megyei választásokon, mint képviselőjelölt.

 

A Pravda baloldali napilap ezért megkereste Bugár Bélát, hogy igaz-e, hogy a szélsőjobboldalinak kikiáltott Republika képviselője a Most-Híd ernyője alatt vágott neki akkor a választásoknak.

 

Bugár szerint Naď bejelentéseivel nem kell foglalkozni, mert időpazarlás. Azt azonban elismerte, hogy a Most-Híd a 2009-es megyei választások előtt négy hónappal jött létre, és akkor a jelöltek kérdésében a helyi illetékes szervek döntöttek, ő maga pedig most először hallott a dologról először.

 

 hirdetes_300x300  

Egyébként Suja a Zöldek Pártja és a Most-Híd támogatásával akkor bejutott a megyei önkormányzatba, mint képviselő.

 

Egyébként Uhrík esetéről (aki helyi képviselőként indult az SDKÚ színeiben 2010-ben) Mikuláš Dzurinda, az SDKÚ egykori vezetője (jelenleg a Modrí, Most-Híd első embere) szintén azt mondta, hogy nem tudott semmit.

 

Az atlantista, egykori védelmi miniszter Naď nem véletlenül vette célkeresztbe épp a Republikát: a párt népszavazást tartana a NATO-ból való kilépésről.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!