Nyitókép: Pravda live, reprofoto

 

A legutóbbi, RTVS-ben nyújtott teljesítményénél ezúttal jobban szerepelt a Szövetség-Aliancia elnöke a választási vitaműsorban. A Pravda stúdiójában a magyarságot többszörösen eláruló, számkivetett Simon Zsolttal vitázott.

 

Simon ezúttal sem maradt adósa magyarellenességének, hiszen végig a nemzeti, konzervatív értékrendet valló magyar kormányt, Orbán Viktor kormányfőt, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert kritizálta, a Szövetséggel kapcsolatban pedig több inkorrekt, a műsorban Forró által cáfolt hamis állítást fogalmazott meg.

 

 hirdetes_810x300  

 

Simon egyetlen és fő üzenete volt, hogy nem szabad visszaereszteni a kormányba Robert Ficót és a Smert, akivel szerinte a Szövetség is kokettál. Erre példaként Gyimesi György állítólagos megnyilvánulásait hozta fel példaként. Zavaros érvelése már csak azért sem állja meg a helyét, mert Gyimesi nem tagja a Szövetségnek, így nem lehet tagja a párt országos elnökségének sem. Ott pedig egyelőre érvényes határozat van érvényben a Smer elutasításával kapcsolatban.

 

Forró elmondta, céljuk, hogy a Szövetség megbízható partnere legyen a magyar és a szlovák kormánynak is. Annak érdekében, hogy a magyarlakta régiók épüljenek, szépüljenek, a két ország közti viszony pedig javuljon. A Fidesszel való stratégiai partnerségükről pedig azt mondta, hogy ez teljesen logikus és helyénvaló dolog.

 

A közvélemény-kutatásokban Simon hosszú nevű pártját szinte mindenütt mélyen az 1 százalék alatt mérik. Így ha a teljesen esélytelen Simont, aki mögött semmilyen választói legitimitás nincs, azért fizetnék, hogy elvegyen néhány ezer szavazatot a Szövetségtől, nehezítve annak parlamenti bejutási esélyeit, az pont így nézne ki.

 

Forró Krisztián a Pravdában, melynek műsorának napján hozták nyilvánosságra a Polis felmérését, mely 5,3 százalékra mérte a Szövetséget, visszalépésre szólította fel Simont.

 

 

„Elnök úr, arra kérlek, lépjetek vissza a választásoktól. Ha a Magyar Fórum választói megnézik a Szövetség választási progamját, megtalálják benne magukat. A visszalépés a magyarlakta régiók számára is nagyon fontos és üdvözlendő lépés lenne”

 

– címezte felszólítását Forró Simonnak.

 

Körkép.sk elemzés:

 

A műsorban Forró Krisztián Simon Zsolt fölé tudott nőni, üzenetei érthetőbbek, erősebbek, így hihetőbbek is voltak. Sajnos azonban ebben a műsorban is elvesztek a részletekben, nem értek oda az országos témákhoz, így azt továbbra sem tudtuk meg, hogy milyen az, amikor a Szövetség élesben országos politikát csinál.

 

Forró jelenlegi szimpatizánsai nyilván észrevehették a fejlődést, ugyanakkor az a réteg, aki még hiányzik a szavazatokhoz, az országos politikai megoldásaira kiváncsi. Forrónak nélkülözhetetlen megszólítania ezt a réteget amelynek egyelőre hiányérzete támadhat. Éppen ezért erdemes lenne a Szövetségnek kipróbálnia, milyen az, amikor Gyimesi György képviseli a 18-as választási listát hasonló szerepkörben.

 

Gyimesi egyébként az utóbbi órákban két komoly, nagy nézettségű műsorban is szerepelt, melyről a Körképen szintén beszámolunk.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.