Nyitókép: SITA/Diana Černak

 

Az igazságos béke elérése érdekében továbbra is minden téren támogatni kell Ukrajnát – jelentette ki Miroslav Wlachovský szlovák külügyminiszter csütörtökön.

 

Augusztus 30-án és 31-én Wlachovský részt vett az Európai Unió Külügyi Tanácsának informális ülésén a spanyolországi Toledóban. A tárgyalások egyik fő témája Oroszország folyamatos Ukrajna elleni agressziója volt. A résztvevők egyetértettek abban, hogy Oroszországnak felelősséget kell vállalnia a háborús bűnök elkövetéséért.

 

„Az ilyen tettek nem tolerálhatók. Már régóta azt a megoldást támogatjuk, amelynek eredménye egy legitim, hiteles, megbízható és hatékony, a nemzetközi jog normáinak megfelelő mechanizmus létrehozása lesz, amely a nemzetközi közösség lehető legszélesebb körű támogatást elnyeri”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Wlachovský.

 

Kiemelte azt is, hogy

 

„Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának helyreállítása nemzetközileg elismert határain belül továbbra is létfontosságú Szlovákiának, ezért szorgalmazzuk Ukrajna szisztematikus uniós támogatását”.

 

A miniszterek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketerve és az ENSZ Alapokmánya alapján megvitatták Ukrajna békés megoldásainak támogatásának egyéb lehetőségeit is.

 

A tárgyalásokon Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is részt vett, aki hazája támogatását kérte az agresszor elleni harcban és Zelenszkij elnök béketerve alapján megoldást sürgetett a jelenlegi helyzetre.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.