Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

„Elképzelhetetlen, hogy a Progresívne Slovensko ilyen módon akarja megváltoztatni az ország arculatát” – jelentette ki Milan Majerský, a KDH elnöke a Markíza vasárnapi vitaműsorában a PS szombaton bemutatott programja kapcsán. A progresszívek programjának kultúrharcot érintő részével a Körkép.sk is részletesen foglalkozott korábbi cikkünkben. A KDH véleményét azért érdemes követni, mert a felmérések parlamentbe mérik, és nélküle aligha alakulhat progresszív kormány.

 

„Néma döbbenettel néztem, hogy ezt komolyan is gondolják. Ez nemcsak engem lepett meg, hanem másokat is, akik felhívtak engem telefonon. (…) Ők maguk húztak a KDH-val szemben, de más konzervatív pártokkal szemben is vörös vonalakat. Elképzelhetetlen, hogy a PS ilyen módon kezdje el átformálni az ország arculatát”

 

fogalmazott Majerský arra utalva, hogy a PS választási programjában nemcsak a regisztrált partnerség, hanem a melegházasságok, a műtét nélküli, saját önmaghatározás alapján törtőnő nemváltás, az abortusztabletta is szerepel. Különösen az LMBTQ-jogok szélesítése megy szembe az alkotmánynak.

 

A hallgatói kérdéseknél Majerskýnek jutott egy olyan kérdés is, hogy mit tekint nagyobb problémának az országra nézve: az LBGTI-t vagy a korrupciót. Mivel a kérdés nem pontosította, hogy az LGBTI-személyekről vagy az ideológiáról van szó, Majerský egyenlőségjelet tett a kettő közé, később azonban kiderült, hogy LGBTI-ideológiára gondolt, ami „képes tönkretenni az országot”. Az SaS és a PS pár órával később élesen bírálta a KDH elnökét, amiért nagyobb problémának tekinti az „LGBTI-személyeket”, mint a korrupciót. Később Majerský a Facebookon kért elnézést „helytelenül megválogatott szavaiért”.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!