Nyitókép forrása: SITA/Szilard Koszticsak/MTI via AP

 

„Úgy gondolom, hogy az LGBTI-ideológia, a genderideológia, a transzgender ideológia ugyanolyan fenyegetést jelentenek Szlovákiára nézve, mint a korrupció, és nem fogok ezért bocsánatot kérni, mint Majerský (Milan Majerský, a KDH elnöke – a szerk.)” – jelentette ki Milan Krajniak, a Sme rodina második embere, korábbi munkaügyi miniszter a balliberális Denník N beszélgetőestjén, hétfőn.

 

A KDH elnöke, Milan Majerský vasárnap a Markíza politikai vitaműsorában „csapásnak” nevezte a LGBTI-ideológiát, bár csak a szövegkörnyezetből derült ki, hogy az ideológiára, és nem az LGBTI-személyekre gondolt. Az SaS és PS mellett a liberális sajtó is durván nekiment a KDH-nak, Majerský később a közösségi oldalán kért elnézést „nem megfelelő szóhasználatáért”. Krajniak ezekre az eseményekre reagálva mondta, hogy ő tényleg „csapásnak” tartja a transzgenderrel összefüggő ideológiai áramlatokat.

 

„Az a véleményem, hogy ez az ideológia árt Szlovákiának, és a választási programja alapján a Progresívne Slovensko szélsőséges párt lett”

 

mondta. Hozzátette, hogy

 hirdetes_810x300  

 

„Teljességgel elfogadhatatlan, hogy Szlovákiában önmeghatározás alapján váljon lehetségessé a nemváltás, (…) teljességgel elfogadhatatlan, hogy úgy, ahogy Nyugat-Európa több országában, ha a szülő nem ért egyet gyermeke nemváltásával, azért börtönbe zárják. Ez egy szörnyű és szélsőséges dolog, ami fenyegeti a gyermekeket Szlovákiában„.

 

Arra a kérdésre, hogy nevezné-e „csapásnak” a transzgendert, azt válaszolta, hogy igen.

 

Bár a moderátor nagyon szerette volna rövidre zárni a vitát, Krajniak nem hagyta magát, és nekiszegezte a kérdést a PS képviselőjelöltjének, Jaroslav Spišiaknak (egykori rendőrfőkapitánynak), hogy szerinte terhes nők, vagy terhes személyek vannak-e Szlovákiában, mert az őt indító PS programjában csak az utóbbiakról esik szó. Választ nem kapott, Spišiakot a nézőtérről bekiabálók mentették ki a helyzetből.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.