Nyitókép: Forró Krisztián Fb-oldala

 

2-3 éves határidőn belül mintegy 2 millió eurós keretösszegből épülhet meg a Dunaszerdahelyi Sporgimnázium területén az új, komoly edzőközpont a kézilabdasport számára.

 

Ezt a Szövetség-Aliancia Nagyszombat megyei képviselői, valamint Jozef Viskupič megyefőnök jelentette be szeptember 5-én.

 

 hirdetes_810x300  

Jozef Viskupič megyefőnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 7 millió eurós keretösszegből több megyei fenntartású középiskola mellett hoznak létre edzőközpontokat. Dunaszerdahelyen a futball területén már kellő infrastruktúra áll rendelkezésre, a kézilabdasport azonban nem áll ilyen fényesen.

 

Ezért közbeszerzési eljárás indul a tervdokumentáció, illetve a kivitelezés megvalósítására. Előbbi lezárulta 2024 első negyedévében várható. Teljesen új sportközpont, illetve a jelenlegi infrastruktúra fejlesztése is elképzelhető a gimnázium területén, mégpedig a kézilabdasport feltételeinek javítása érdekében.

 

 

Az új csarnok elsősorban a középiskolások, de a szélesebb közönség számára is elérhető lesz.

 

Berényi József megyei alelnök kiemelte, hogy a közös döntés a Szövetség-Aliancia megyei vezetése, képviselői, valamint Nagyszombat megye vezetésének eredménye, és illeszkedik Nagyszombat megye fejlesztési céljaihoz.

 

Horváth Zoltán, az aktuális szlovák bajnok, a dunaszerdahelyi női kézilabdaklub elnöke elmondta, hogy az új tornaterem nagyban hozzájárul a jelenlegi csarnok tehermentesítéséhez. Ott ugyanis az élsport igényei és a rendszeres edzések miatt gyakran kiszorult a fiatalság a csarnokból. A mostani beruházással az edzésprogramok bővítése és a tömegsport lehetőségei is javulnak a kézilabda terén.

 

Szabó László, a sporgimnázium igazgatója üdvözölte a döntést. Elmondta, hogy bár az iskola felszereltsége kielégítő, a kézilabdasport felkarolása mindenképpen előnyére válik nemcsak az iskolának, hanem a városnak és a sportnak is.

 

A Körkép.sk kérdésére Viskupič megyefőnök hozzátette, hogy hozzávetőleg 2 millió euróra tehető a mostani fejlesztés keretösszege, a kivitelezés megvalósítása pedig a külső körülményektől függően 2 év körülire saccolják. Elmondható tehát, hogy még ebben a megyei választási időszakban elkészül.

 

Kép forrása: Forró Krisztián Fb-oldala

 

Horváth Zoltán szintén a Körképnek elmondta, hogy a fejlesztéssel a teljesen más forrásokból épülő városi sport- és rendezvénycsarnok építése sem áll le, ahol még 2023-ban elkezdődnek a munkálatok.

 

Nagyszombat megye Szenicén már átadott egy felújított sportpályát a Kereskedelmi Akadémia mellett, hasonló fehlesztésen azonban Pőstyénben, Galgócon, Nagyszombatban is zajlanak, és hamarosan Dunaszerdahelyen is elkezdődnek.

 

Tudni kell, hogy Szenicén már átadták idén a Kereskedelmi Akadémia felújított sportpályáját, ugyanilyen fejlesztés zajlik Nagyszombatban, Pöstyénben és Galgócon is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.