Nyitókép forrása: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Érsekújvárban tartott kampányrendezvényt a Most-Híd 2023, ahol Bugár Béla, Sólymos László és Rigó Konrád beszélgetett az országos kampánytémákról, és szóba került a Szövetség is. Sólymos László, a párt elnöke érdekes, meglepő kiszólást tett a Szövetségről és a sokszínű szivárvány kapcsolatáról.

 

„Mi megpróbáltuk másfél évvel ezelőtt összehozni ezt az etnikai pártot, amelynek össze kellett volna fognia azt a színes szivárványos… nem szivárványos, de sokszínű, sokféleképpen gondolkodó és sokféle értéket valló szlovákiai magyar közösséget”

 

mondta Sólymos belezavarodva a megfogalmazásába.

 

Mint ismeretes, a Most-Híd platform egykori, a liberális mainstreammel és Rastislav Káčerrel rokonszenvező vezetői Sólymos és Rigó személyében anno távoztak a Szövetségből, majd hozzácsapódtak Mikuláš Dzurinda exkormányfő új politikai projektjéhez, a Modríhoz. A formáció jelenleg 1-2 százalék között mozog még a liberálisok felé elfogult felméréseken is.

 hirdetes_300x300  

 

A szivárványos kiszólás azért érdekes, mert Sólymos és Rigó a Szövetségen belül kifejezetten liberális-progresszív agendát képviseltek – beleértve a Magyarország-ellenes felhangot és a liberális politikusok magyarellenes kijelentéseikor felmerülő süketséget is. Miközben pedig arról értekeztek, hogy a Szövetségnek sokszínűnek (és most már azért sejthetjük, hogy szivárványosnak is) kell lennie, nem fogadták el a párt jelöltjeinek bővítését nem liberális politikusokkal (Gyimesi György), majd látványos ultimátumosztogatásba kezdtek. Közben pedig a szintén liberális Magyar Fórummal tárgyaltak az együttműködésről.

 

Sokszínűségről tehát a szó pozitív értelmében szó sem volt…

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy Sólymosék akkori távozása már évek óta lógott a levegőben. Akárhányszor kormányválság robbant ki Szlovákiában (és az elmúlt években volt ilyen több is), Sólymosék valamilyen kifogással nekirontottak az MKP platformnak, Bugár Béla pedig megjelent valamelyik liberális sajtóban interjút adni arról, hogy az MKP-t támadja.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.