Nyitókép: Forró Krisztián Facebook-oldala

 

A magyar politikai pártok mindig stabilitást jelentettek a kormányon belül, a Szövetség párt ezt szeretné folytatni, fejleszteni – mondták a Szövetség képviselői a Kassa megyét érintő választási programjuk ismertetése keretében csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

 

„Azok a politikusok, akik a magyar közösség képviselői nélkül kerültek a központi kormányzatba, mindig megfeledkeztek erről a térségről, és ez soha nem volt számukra prioritás”

 

– mondta Forró Krisztián, a Szövetség elnöke.

 

A gyorsforgalmi utakkal, az autópályák kilométereinek számával, a munkanélküliséggel vagy a szennyvíz- és ivóvízhálózattal érvelt. Szerinte Kassa megyében hiányoznak a beruházások és az infrastruktúra, így az ottmaradás motivációja is.

 hirdetes_300x300  

 

„Ez a rész mindig feledésbe merül, és ezen szeretnénk változtatni. Készen állunk rá. Jó programunk, képviselőink és megyei szinten elért eredményeink vannak”

 

– tette hozzá.

 

Állítása szerint ha a szlovákiai magyaroknak jó, akkor a szlovákoknak, romáknak, ruszinoknak és más nemzetiségűeknek is jó lesz. „Tegyünk meg mindent azért, hogy szeptember 30-tól a közösségnek és térségeinknek legyen képviselete a parlamentben” – tette hozzá.

 

Ján Ivanecký képviselőjelölt szerint kérdéses, hogy helyes döntés volt-e a kormányzati ösztönzés a Volvo autógyártó Valaliky ipari parkba történő beruházása kapcsán.

 

„Körülbelül 20 000 eurót fektetett be a szlovák kormány egy munkahelyre. Már korábban is előfordult, hogy az autógyártó cégeknek ukránokat, bolgárokat vagy románokat kellett felvenniük a képzett munkaerő hiánya miatt. Meggyőződésünk, hogy a kis- és középvállalkozóknak kellene hasonló támogatást kapniuk”

 

– fejtette ki, hozzátéve, hogy az új munkahelyek teremtésekor vagy fontos újítások bevezetésekor az államnak segítenie kellene őket adókedvezménnyel, projekt-társfinanszírozással vagy kedvezményes hitellel.

 

A párt képviselői szerint a program további kiemelt pontja a turizmus fejlesztése, a nők helyzete és egészsége, valamint az önkormányzati projektek finanszírozása.

 

„Ahol fejletlen az infrastruktúra, oda nem megy a kivitelező. Ahol kiváló infrastrukturális feltételek vannak, ott viszont már nincs elegendő munkaerő. Ezen a területen meg kell szüntetni a nagy különbségeket, és ehhez biztosítani kell a forrásokat. Nem engedhetjük meg, hogy eurómilliárdokat küldjenek vissza Brüsszelbe fel nem használt forrásként”

 

– nyilatkozta Furik Csaba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.