Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Pénteken sem sikerült elsőre megnyitni a parlament rendkívüli ülését az illegális migránsokról. Mindössze 54 képviselő jelentkezett be. Ahhoz, hogy a parlament határozatképes legyen, 76 képviselőre van szükség.

 

Ugyanígy nem tudták megnyitni a Btk.-módosításáról szóló rendkívüli ülést, sem a készültségek működésének megváltoztatására vonatkozó kormányjavaslatról szóló ülést.

 

A második ülésen mindössze 43 képviselő jelentkezett be, a harmadikon 76-ból 61. A képviselők csütörtökön már kétszer próbálták megnyitni az ülést, sikertelenül.

 hirdetes_300x300  

 

Ha egyik ülést sem sikerül újra megnyitni, 10 óra 45 perckor rendkívüli ülést tartanak a külföldiek tartózkodási okmányai ügyében. Ebben az esetben kormányjavaslatról van szó.

 

Eszerint a rendőrök a továbbiakban nem adják ki a Szlovák Köztársaság területén való tartózkodási igazolást minden illegális külföldinek, akit nem lehet kitoloncolni, különösen nem olyan külföldinek, aki a Szlovák Köztársaság területén át egy másik államba vándorol. A cél az illegális migránsok kiutasításának elősegítése, valamint a többi migráns eltántorítása attól, hogy Szlovákiába jöjjenek.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!