Nyitókép forrása: SITA/Kollázs: körkép.sk

 

Közelednek a választások, egyre nagyobb sebességre kapcsol a sajtó, és egyre nagyobb figyelmet kapnak a politikai műsorok, köztük a megszokott időben jelentkező vitaműsorok is. Mutatjuk a hétvégi stúdióbeszélgetések vendégeinek és témáinak listáját.

 

Szombaton (szept. 9-én) 12:10 és 13:00 között a közrádió Szombati párbeszéd című műsorában két exkormányfő méri össze verbális tudását: Eduard Heger (Demokrati) és Peter Pellegrini (HLAS). A két politikus a migrációról, az aktuális törvénymódosító-javaslatokról, a szociális-gazdasági helyzetről és a választások utáni politika alakulásáról fog vitázni.

 

A köztévé vasárnapi, 5 perc múlva 12 című műsorában (11:55-től) Igor Matovič exkormányfő (OĽANO) és Milan Uhrík EP-képviselő (Republika) szerepel majd. Ők szintén migrációval, a gyermeksürgősségi rendelők problémáival, a büntető törvénykönyv módosításával, az inflációval és az állami támogatások kérdéskörével fognak foglalkozni.

 

 hirdetes_810x300  

A TA3 hírtelevízió vasárnap, ezúttal a megszokottól fél órával korábban, 10:30-kor kezdődő A politikában című műsorának stúdiójába Zuzana Čaputová államfőt várják, aki az Ódor-kabinetről, a jövő évi elnökválasztásokról fog beszélni. Valószínűleg Ivan Korčok (egyelőre csak) potenciális államfőjelölt is szóba kerül majd. A műsor második felében Robert Kaliňák (Smer) és Milan Majerský (KDH) ül asztalhoz.

 

A Markíza 13:00-kor kezdődő Testre szabva című vitaműsorában Igor Matovič és Boris Kollár (Sme rodina) fog vitázni. A Markíza egyúttal a műsorban bemutat egy felmérést a külföldi politikai vezetők népszerűségéről, különös tekintettel Vlagyimir Putyinra, Donald Trumpra és Orbán Viktorra. 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!