Nyitókép forrása: SITA/Diana Černak

 

Peter Pellegrini, a HLAS elnöke elismerte, hogy választási program szempontjából a Smer közelebb áll hozzá, mint a Progresívne Slovensko.

 

Pellegrini erről a Pluska vitaműsorában beszélt.

 

„Ha összehasonlítom a PS és a SMER választási programját, akkor a PS-szel nagyságrendekkel nagyobb világnézeti különbségeink vannak”

 

mondta Pellegrini.

 hirdetes_810x300  

 

Az elmúlt hetekben egyre nagyobb távolság alakult ki a PS és potenciális jövőbeli partnerei között. Eredetileg jó eséllyel egy HLAS-PS-SaS-KDH formáció alakulhatott volna ki, ám a liberális sajtó és maga a PS rendkívül radikális, részben Szlovákia alkotmányát és a kulturális közeget is figyelmen kívül hagyó választási programjával elmarta maga mellől a lehetséges szövetségeseit.

 

A HLAS a harmadik helyre csúszott vissza a felméréseken, mert túlságosan egy húron pendült a PS politikájával, ezt most próbálják korrigálni. A Sme rodinát a rendőrháború és a Boris Kollár elleni liberális sajtóhadjárat tolta közelebb a Smerhez, nem véletlen, hogy Kollár a minap azt nyilatkozta, hogy sokkal természetesebb partner számára a HLAS, mint a PS. A KDH-t az elmúlt napok médiahadjárata bizonytalaníthatta el, amely szintén a progresszív gőzhenger eredménye. Egyedül az SaS maradt nyitott a PS felé, de az SaS is a túlélésért küzd, ráadásul az SaS szövetsége csak csökkenti a PS koalíciós potenciálját.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!