Nyitókép forrása: pluska.sk

 

Érdekes felvételt közölt a Magyar Fórum hivatalos Facebook-oldalán. Egy gyenge felbontású fotón azt látni, hogy Michal Šimečka, a PS elnöke és Mikuláš Dzurinda, a Most-Híd 2023-mal közösen induló Modrí párt elnöke tárgyalnak egymással. A Magyar Fórum azzal a kommenttel tette közzé a fotót, hogy „A HÍD visszalép ?”. A dologban lehet valami, a Pluska által megszellőztetett találkozó nagyjából egybeesik Richard Sulík elszólásával is, aki szerint a kis, 5 százalék alatti pártokkal folynak tárgyalások a visszalépésről.

 

A Pluskának Šimečka a következőképp kommentálta a találkozót:

 

„Találkoztunk egy ebéd keretében, hogy egyeztessünk az aktuális politikai helyzet kapcsán”

 

Hasonlóan semmitmondóan válaszolt Dzurinda is a lapnak:

 hirdetes_300x300  

 

„A politikusok találkozója és véleménycseréje a normális politikai kultúra része. Šimečka úrral aktuálpolitikai kérdésekben cseréltünk véleményt”

 

mondta.

 

A felvétel egyébként a pozsonyi Falkensteiner hotelben készült.

 

Fotó: Pluska.sk

 

Sulík elég egyértelmű célzást tett

 

A dolog felettébb érdekes, tekintettel arra, hogy a kis, 5 százalék alatti liberális pártok visszalépését csütörtökön Richard Sulík, az SaS elnöke is belengette. De nemcsak Dzurindáékat, hanem Hegeréket és a Magyar Fórumot is megemlítette.

 

„Nem kellene az 5 százalék alatti pártoknak elgondolkodni azon, hogy nem lenne-e jobb, ha a választóiknak azt javasolják, hogy egy másik, esélyesebb, azonos értékrendet képviselő pártra adják le voksukat?”

 

hangzott el a SME Richard Sulíkkal (SaS) készített minapi interjújában (7:18-nál) a kérdés Zuzana Kovačič Hanzelová műsorvezetőtől. Sulík pedig elég egyértelműen utalt rá, hogy voltak ebben az irányban politikai tárgyalások:

 

„Ezen pártok vezetői, név szerint Eduard Heger, a Demokrati elnöke Andrea Letanovskával [listavezető] együtt, esetleg Mikuláš Dzurinda (Modrí, Most-Híd), Simon Zsolt, Macko (tábornok, Magyar Fórum), de talán Miro Kollár is (Demokrati) azzal indultak neki a választási versenynek, hogy ‘mi vagyunk a felelősségteljesek’, akik megakadályozhatják, hogy szavazatok vesszenek el a politikai spektrum megfelelő részére. Én amellett vagyok, hogy felelősségteljesek lesznek, és tudni fogják mit kell tenniük. És úgy gondolom, hogy meg is fogják tenni”

 

mondta, majd a műsorvezető faggatására elárulta, hogy a pártok visszalépéséről már zajlanak a tárgyalások:

 

„Bizonyos közvetlen és közvetett kapcsolatfelvételekre sor került, de ennél többet ezzel kapcsolatban egyelőre nem árulok el”

 

mondta.

 

A Magyar Fórumot és a Modrí, Most-Hidat már a Szövetség is felszólította arra, hogy lépjen vissza a választásoktól. A narancskékek jelenleg csak 1-2 százalékot kaptak a liberálisok felé elfogult ügynökségektől is, a Magyar Fórum pedig valahol 0,7 százalék körül szerepel.

 

Egyelőre a kis liberális pártok kampányán nem érződik, hogy változás lenne.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.