Nyitókép forrása: SITA (kollázs: körkép.sk

 

Az OĽANO elnöke, Igor Matovič szerint a migrációt az okozza, hogy az Európai Unió elhanyagolta a külső schengeni határok védelmét. Matovič erről a Markíza Testre szabva című politikai vitaműsorában beszélt, ahol Boris Kollárral (Sme rodina) együtt szerepelt. Kollár úgy véli, hogy el kell kezdeni Szlovákia határainak védelmét, és megjegyezte, hogy a jelenlegi kormány kudarcot vallott a probléma kezelésében. A két politikus egyetértett abban, hogy el kell törölni a migránsoknak kötelezően kiállított regisztrációs igazolást.

 

„Abban a pillanatban, hogy az osztrákok határellenőrzéseket vezettek be a magyar-osztrák határon, a migránsok elkezdtek hozzánk áramlani. Azt kell tennünk, amit az osztrákkoknak”

 

jelentette ki Kollár. A határvédelmen túl közös tárgyalásokat javasol Magyarországgal, igény esetén Magyarország schengeni határainak védelmében is több segítséget nyújthat Szlovákia.

 

Matovič jelezte, örülne, ha végre az Európai Unió is költene forrásokat saját határai védelmére és „hermetikusan lezárná” azokat.

 hirdetes_810x300  

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!