Nyitókép: TASR/screenshot

 

Az OĽaNO és a Barátai mozgalom elnöke, Igor Matovič szerint egy speciális koalíció jött létre az illegális migrációval kapcsolatos rendkívüli ülés meg nem nyitása kapcsán.

 

„SSS-nek nevezném. Ez a Smert, az SaS-t és az SNS-t jelenti. Ez az a három párt, amely hétfőn megtiltotta a képviselőknek, hogy megoldják a migránsokkal kapcsolatos problémát Szlovákiában. Ha ez a három párt, vagy legalább néhány képviselő közülük szavazott volna, akkor két napon belül feleslegesen egyetlen illegális migráns sem lépett volna be Szlovákiába, mert tudnák, hogy nincs olyan papír, amely lehetővé teszi számukra azt, hogy Szlovákiában maradjanak, vagyis legálisan tartózkodjanak itt”

 

– bírálta sajtótájékoztatóján Matovič az ülés meg nem nyitását.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič véleménye szerint ez az információ gyorsan elterjedne a migránsok körében, és „szerdától béke lenne”. Ezután feltette a kérdést, hogy a szóban forgó politikai pártok miért nem szavazták meg az ülés megnyitását.

 

„Valószínűleg azért, mert a választásokig nincs más témájuk és ijesztgetni akarnak a migránsokkal, hiszen ma meg tudták volna oldani az egész migránsproblémát. Ez képmutatás, cinizmus és baromság ezeknek a pártoknak és a pártok vezetőinek részéről. Hétfőn Fico, Sulík és Danko úgy döntött, hogy Szlovákiába továbbra is illegális migránsok fognak érkezni, mert ma nem voltak hajlandók törölni az őket idecsábító papírt”

 

– zárta Matovič.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!