Nyitókép: TASR TV/screenshot

 

A migránsok növekvő számával kapcsolatos problémákat Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és a teljes Visegrádi Csoporttal (V4) egyeztetve kell megoldani – jelentette ki Andrej Danko, az SNS elnöke a TASR TV-ben.

 

Szerinte a külföldiek számára kiállított igazolás esetleges megváltoztatása alapvetően nem befolyásolná a helyzetet. Szerinte nagyobb jelentősége lenne, ha a szlovák-magyar határ védelmét jelentősen megerősítenék, lehetőleg a V4-es országok közös lépéseivel összhangban.

 

„Ez a probléma megoldható. Azonnal össze kellene hívni a V4-ek találkozóját, de előtte nem szabadna szétverni a V4-et“

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Danko.

 

Szerinte az alapvető probléma az Európai Unió szintjén jelentkezik, amely nem fordít kellő figyelmet a közös határ védelmére. Danko szerint Brüsszelben nagyobb súlya van a V4-ek közös álláspontjának, mint az egyéni kezdeményezéseknek.

 

A Smer hagyta magát kiprovokálni

 

Danko a Smer-SD szerdai sajtótájékoztatóján történt incidenst – ahol Igor Matovič (OĽANO) volt miniszterelnök és Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszter fizikai összetűzésbe került –nemzetközi szempontból véli problémának.

 

„Amikor a szomszédos államok televíziói azt sugározzák, hogy nálunk ekkora harc van a volt belügyminiszter és a volt miniszterelnök között, az rettenetes szégyen”

 

– mondta Danko.

 

Úgy gondolja, hogy a Smer-SD politikusai hagyták magukat kiprovokálni az OĽANO vezetője által.

 

„Matovič a provokáció világbajnoka. Matovičnak konfliktusra van szüksége. Szerdán kiprovokálta a Smert. Talán egyesek úgy gondolják, hogy ez a Smernek is segít, de véleményem szerint Matovič ismét elérte a célját. Mert ő konfliktus nélkül egy senki”

 

– mondta Danko.

Hozzátette: Szlovákiának túl kell lépnie a rendkívül konfrontatív politika jelenlegi szakaszán.

 

„Ezt nem lehet jóváhagyni, hiszen rossz példát mutat a közvéleménynek. A választások után nem szabad ilyen hullámba kerülnünk. Ami itt történt, az tiszta őrület volt. Nem szabad ilyen balkáni politikát folytatni”

 

– jelentette ki Danko.

 

Reméli, hogy a választásokon legyőzik Richard Sulík, Igor Matovič és Boris Kollár pártját, és megakadályozzák Michal Šimeček (Progresszív Szlovákia) kormányba jutását.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.