Nyitókép forrása: youtube.com

 

Mi a béke oldalán állunk, nem szeretnénk tovább táplálni a háborút fegyverekkel – hangsúlyozta Gyimesi György, a Szövetség 149-es számmal induló képviselőjelöltje hétfőn az M1 aktuális csatornán.

 

A politikus a szeptember 30-án esedékes előrehozott szlovák választások kapcsán elmondta, hogy az embereket most leginkább az foglalkoztatja, mi lesz a migránsokkal, a drágulással, az energiaválsággal és a háborúval. Jelezte: ezekre a kérdésekre a Szövetség által kínált megoldások elnyerték az emberek tetszését.

 

Gyimesi György azt mondta, „73 kampányrendezvényen és több tízezer megtett kilométeren” van túl, és tapasztalatai szerint a választók sokkal pozitívabbak most, mint a kampányidőszak elején voltak. „Bízom a sikerben és mindig elmondom az embereknek, hogy most vagy soha” – jelentette ki.

 

„E mögött a szlogen mögött tartalom is van: ha nem lesz magyar párt, nem lesz a magyar embernek képviselete”

 

folytatta, hozzátéve: ez nagyon egyértelmű és egyszerű, de „sokan még mindig nem tudják felfogni, hogy mi a tét.”

 

 

A képviselőjelölt kifejtette, hogy a kampány során valójában „motivációs beszédeket” tart, amelyekkel azt igyekszik megértetni a választókkal, hogy a Szövetségre leadott szavazatokkal az emberek nem a politikusokra szavaznak, hanem „saját magukra”.

 

„Az ő hangjuk, az ő érdekük lesz képviselve a parlamentben. Mi csak eszköz vagyunk ahhoz, hogy az ő értékrendjük, a mi kultúránk és a hagyományaink megmaradjanak 2023 október elseje után is. Ez a tét”

 

magyarázta.

 

Gyimesi György beszélt arról is, hogy Szlovákia kereszteződésnél áll: vagy a behódolás vagy a szuverenitás oldalán indul el. Hozzátette, a magyarok nem szeretik, ha „igazgatják őket”, maguk szeretnek dönteni az őket érintő kérdésekben, és amikor a legrosszabb volt, mindig ellen tudtak állni.

 

„Úgy érzem, a magyarok szeptember 30-án is ellenállnak, és beküldik a Szövetséget a parlamentbe, amely a mérleg nyelve lesz a kormány kialakításánál”

 

húzta alá a politikus.

 

 

MTI, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.