Nyitókép: TV JOJ

 

A szlovák tévéadók megkezdik a választások előtti fő vitaműsorok sugárzását, amelyekbe a választásokon induló pártok, illetve mozgalmak vezetői kapnak szerepet. A konkrét vitákban a pártok kiválasztása a jelenlegi előválasztási pártpreferencia-felmérések alapján történt, a választások aktuális favoritjai az előválasztási viták fináléjában kapnak teret.

 

Az RTVS szeptember 19-én, kedden kezdte meg a választás előtti vitműsorok sugárzását. „A jelölt politikai szubjektumok képviselőinek részvétele az egyéni vitákban három ügynökség – az AKO, a Focus és a Medián – legfrissebb közvéleménykutatási eredményeinek számtani átlagán alapul” – mondta Zuzana Vicelová, az RTVS marketingkommunikációs vezetője.

 

Kedden a Princíp, a Spoločne občania Slovenska, a Vlastenecký blok, a MySlovensko és a Karma pártok képviselői jelentek meg az RTVS Egyes (Jednotka) és a Rádio Slovensko adásaiban. Az RTVS ugyanezen műsorszolgáltatása ezen a héten szerdán (szeptember 20.) és csütörtökön (szeptember 21-én) 20:30-tól további beszélgetéseket is kínál.

 hirdetes_810x300  

 

Marta Jančkárová és Marek Makara műsorvezetők szerdán a KSS, az SDKÚ-DS, a Spravodlivosť, a Pirátska strana-Slovensko és a Slovenské hnutie obrody mozgalom vezetőit szólaltja meg. Csütörtökön az ĽSNS, a Modrí, Most-Híd, a Magyar Fórum, a Srdce vlastenci a dôchodkovia – Slovenská národná jednota pártok mutatkoznak be.

 

A következő héten az RTVS hétfőtől szerdáig 20:05-kor közvetíti a választás előtti vitákat az Egyes csatornán és a Rádio Slovenskon. Szeptember 25-én, hétfőn az OĽANO és Barátai, a Demokrati és a Szövetség pártvezetői ismertetik álláspontjukat, szeptember 26-án, kedden a Republika, a KDH, az SaS, a Sme rodina és az SNS képviselői, szeptember 27-én, szerdán pedig a Smer-SD, PS és Hlas-SD.

 

Forró az RTVS-en: Ha a magyarok boldogulnak Szlovákiában, mindenki boldogulni fog – videóval

 

A Joj Televízió és a Joj 24 hírtelevízió a politikai vezetők két nagy, választás előtti vitájával készül a nézők számára szeptember 20-án, szerdán és szeptember 21-én, csütörtökön 20.40-kor.

 

A szerdai beszélgetésen az AKO ügynökség legutóbbi preferenciafelmérésének eredményei alapján Igor Matovič (OĽANO és Barátai), Andrej Danko (SNS), Milan Majerský (KDH), Boris Kollár (Sme rodina) és Milan Uhrík (Republika) találkozik a stúdióban.

 

Csütörtökön a műsorvezetők a Robert Fico (Smer-SD), Michal Šimečka (PS), Peter Pellegrini (Hlas-SD) és Richard Sulík (SaS) négyest fogadják a stúdióban.

 

A TA3 szeptember 25-én, hétfőn és szeptember 26-án, kedden 19 óra 15 perckor közvetíti a választások előtti fő vitákat. „Tíz politikai pártot hívunk meg, a releváns ügynökségek politikai felmérései szerint rangsorolva” – tájékoztatott a TA3 kommunikációs és stratégiai fejlesztési igazgatója, Oľga Dúbravská.

 

Kitért arra, hogy hétfőn a Sme rodina, az SNS, a KDH, az OĽANO és Barátai, valamint a Szövetség, kedden pedig a Smer-SD, a PS, a Hlas-SD, a Republika és az SaS képviselői találkoznak a beszélgetésen. „A pártvezetők többsége megerősítette részvételét” – tette hozzá Dúbravská.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.