Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az OĽaNO és Barátai mozgalom csütörtökön bemutatta 258 oldalas választási programját, amelynek öt kiemelt prioritása van. Közülük továbbra is a korrupció elleni küzdelem a fő prioritás.

 

A mozgalom vezetője, Igor Matovič azt állítja, hogy a politikai színtéren más őszinte korrupcióellenes harcos nincs is. A további prioritások közé tartozik az igazságosság mindenkinek, a családok és a fiatalok támogatása, a minőségi oktatás, a kutatás és innováció, valamint a működő egészségügyi rendszer az emberek számára.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy van egy tíz pontból álló listájuk, amit Szlovákiával kötött szerződésnek neveztek el, és amelyből a választások után semmi esetre sem engednek.

 

Ide tartozik például a gyermekenként adott havi 200 euró meghosszabbítása, az anyák és fiatalok 100 eurós adóbónusza, valamint a választásokon való részvételért járó 500 eurós jutalom.

 

Az OĽaNO és Barátai azon releváns politikai pártok közül, amelyeknek van esélyük bejutni a parlamentbe, utolsóként mutatta be választási programját.

 

Matovič szerint ezt a „legjobbat a legvégére hagyni” mottónak megfelelően tették, és ugyanezt a stratégiát választották a legutóbbi, 2020-as parlamenti választás előtt is, amikor 10 nappal a választások előtt mutatták be programjukat. A mozgalom vezetője azt állítja, hogy az előző programból 318 pontot sikerült teljesíteniük.

 

 „Nehéz időkben Szlovákiát az átlagbérhez viszonyítva Európa éllovasává tettük a családok anyagi támogatásában. 320 százalékkal emeltük a gyermektámogatásokat”

 

– mondta Matovič.

 

Az elmulasztott pontokat átültették a mostani választási programba, amelyen több mint 70 ember dolgozott Milan Vetrák parlamenti képviselő védnöksége mellett.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!