Nyitókép: OĽaNO/Facebook/screenshot

 

Rendkívül súlyos manipuláció történt a választási kampányban – jelentette ki Igor Matovič, az OĽaNO és Barátai mozgalom elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

 

A felek elutasították Matovičot

 

Matovič arra reagált, hogy lemondták a Markíza Televízió utolsó vitaműsorát, amelyben a Smer-SD, a Hlas-SD és a Progresszív Szlovákia (PS) mozgalom vezetőivel kellett volna találkoznia. A vitaműsort, amely szeptember 26-án, kedden került volna adásba, azért törölték, mert a felek nem voltak hajlandók Matovičcsal vitázni.

 hirdetes_300x300  

 

„Teljes mértékben megértjük, hogy Robert Fico és Peter Pellegrini évek óta kerüli a velem folytatott közvetlen vitázást. Félnek a közvetlenül szemünkbe mondott érvektől. Soha nem volt lehetőségünk szemtől szemben konfrontálódni Pellegrinivel vagy Ficóval”

 

– mondta Matovič.

 

Felszólította Šimečkát

 

Meglepő és elszomorító tény, hogy a PS csatlakozott a Smerhez és a Hlashoz.

 

„Ha a jövő arról fog szólni, hogy lemondunk a maffiával való harcról, és a maffiával fogunk egyeztetni, ahogy ma a PS egyeztet vele, és pontosan ugyanazt az álláspontot képviseli, mint a Smer és a Hlas, akkor ebben az esetben a jövő nem szebb és jobb lesz, hanem a maffiával való együttműködés jövője”

 

– tette hozzá Matovič, aki egyúttal felszólította Michal Šimečkát (PS), hogy legyen bátorsága szembenézni a vitákkal és menjen el a vitaműsorba az eredeti időpontban.

 

„Ebben az esetben a Markíza Televízió hajlandó lenne közvetíteni ezt a párharcot. De ha Šimečka végül úgy dönt, hogy csatlakozik a maffiához, és szabotálja a vitát, az egész műsort törlik. Én azt gondolom, hogy lenne mit mondanunk egymásnak”

 

– zárta Matovič.

 

Mint arról a Markíza Televízió beszámolt, a Smer-SD párt úgy döntött, bojkottálja a választás előtti vitaműsort. Ezt követően a Hlas-SD és a PS is megtagadta a vitát Matovičcsal. A Markíza Televízió így 2023. szeptember 25-én, hétfőn 20:45-től sugározza a végső választás előtti vitát.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!