Nyitókép: Iván Tamás, archív

 

A Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnökeként azon dolgozik, hogy a gazdaság megerősítésén keresztül tehessen közösségéért. Hiszi, hogy ez is kulcsfontosságú tényező a megmaradásunkért. Politikai hitvallásának alapja, hogy összekösse a magyar vállalkozókat, hogy azok együttműködve önmagukat és a felvidéki magyarságot is erősíthessék. Amennyiben bizalmat szavaznak neki a választók, akkor felsőbb szinten tudná ezt a munkát elősegíteni.

 

A Körkép.sk ezúttal Iván Tamást, a Szövetség-Aliancia 18-as listájának 30. helyén induló jelöltet kísérte el a választási kampány hajrájában.

 

Az MKP platform tagja a függetlenként a lista 149. helyén induló Gyimesi Györggyel tartott épp lakossági fórumokat. A hét eseményből háromra mi is elkísértük, mégpedig Királyhelmecre, Szepsibe és Komáromba. Ezeknek a rendezvényeknek eleve már a felépítése is teljesen más. Nincsenek szendvicsek, pogácsák, fellépők, táncosok. Igazából ketten standupolnak, arról beszélve, ami az emberek mindennapjait érinti, köntörfalazás nélkül érintve a politikát.

 hirdetes_300x300  

 

 

A helmeci, ahonnan maga Gyimesi származik, volt talán a legeufórikusabb helyszín. A jelenlévők körében tényleg kijöttek az érzelmek.

 

“Éreztük, hogy ott kell lennünk a parlamentben és eggyé tudtunk válni a közönséggel. Megható másfél óra volt, egyben felemelő érzés volt a biztatás, a taps, ahogy az emberek biztattak bennünket. A fiatal generáció képviselőjeként úgy éreztem, hogy nekünk nincs más lehetőségünk, minthogy kezünkbe vegyünk a sorsunkat. Képviseletet kell teremteni, ott lenni, ahol egyenesen hatni tudunk a közösségünk jólétére. Olyan világot kell teremtenünk, ahonnan nem akarnak a fiatalok elvándorolni. Az egy dolog, hogy hittem abban, hogy a parlamenti képviselet a megoldás, de Keleten valami elindult: a választók éreztették velünk, hogy bejutunk!”

 

– fogalmazta meg érzéseit Iván. 

 

 

Egy héttel a választások előtt Tamás úgy érzi, mindenképp meglesz a bejutás. 

 

“Azt látom és azt tapasztaljuk az emberektől, hogy elegük van abból, hogy a szlovák pártok négyévente eljönnek és elmondják az ígéreteket, amikből aztán szinte semmit nem tartanak be. Vagy ha cselekednek is, akkor nem a déli és keleti régiókban. Ebből elegük van a választóknak. Olyan képviseletet igényelnek, amely ténylegesen értük van ott és kiáll az érdekükben”

 

– teszi hozzá számunkra két kampányrendezvény között.

 

 

Hogy miben más ez a kampány, mint az eddigiek? Az online folyamatosan veszi át az offline megjelenéstől a teret. A jelölt szerint a mostani kampányra ért el oda a párt, amikor azt lehet mondani, hogy talán az online sokkal fajsúlyosabb. 

 

“Természetesen a személyes találkozót nem váltja ki semmi. De annak köszönhetően, hogy immár a 40-50 pluszosok is fent vannak a közösségi médiában és aktívan használják azt, innentől kezdve teljesen átértékelődött a kampány fogalma”

 

– mondja.

 

A másik fontos dolog, amit látni, hogy végre nincs mumus sem, hanem egy egységes párt van, a Szövetség. Egy olyan párt, amely magyar és van esélye bejutni. 

 

“Tudjuk, mit akarunk, és egy irányba toljuk a szekeret”

 

– nyomatékosítja Iván Tamás.

 

 

 

Hangoztatja, hogy a felmérések szerint ezúttal tényleg ott lehetnek a magyarok. Hozzátéve, hogy a Szövetség nélkül nem is biztos, hogy fog tudni kormány alakulni. Ha bejutnak, könnyen akár a mérleg nyelve is lehetnek.

 

“Azaz, a Szövetség kormánytényező lehet, amire szükség is van. Hiszen szükség van stabil partnerekre, látva az előző kormány sorsát”

 

– hangzik el a találkozókon.

 

Iván Tamás a komáromi helyi szervezeti elnöke is. A városban általában rendre nagyon alacsony a választási részvétel. 

 

– Érzi ezúttal Komárom a választások tétjét? – kérdezzük.

 

– Én nagyon remélem, hogy igen. Van mit tenni és dolgozni Komáromban. A komáromiak bizalmát csakis szisztematikus és folyamatos munkával lehet visszanyerni. Remélem, hogy a komáromiak is érzik, hogy parlamenti képviselet nélkül a város és a régió sem fog tudni fejlődni. A 149 fős listánkon biztosan találnak négy olyan nevet, akivel szimpatizálni tudnak és hisznek benne. Ki kell mondani, hogy Komárom nélkül ez nem fog menni.

 

A 30-as számú jelölt fórumain a gazdasági felemelkedésben rejlő lehetőségeket sorolja.

 

“Az előző 30 év mindenkori kormánypolitikájának köszönhetően a déli és keleti régiók teljes mértékben leszakadtak. Úgy infrastruktúra, ipari parkok, vasúthálózat, kórházak, stb. tekintetében. Ennek eredményeként gazdasági különbség alakult ki észak és dél, kelet és nyugat között. Megoldás lehet a kis- és középvállalkozások megerősítése, hiszen a GDP több mint 35, a munkáltatóknak pedig a 60 százalékát ők biztosítják.

 

Nem mellesleg ők azok, akik itt élnek köztünk, itt teremtik a munkahelyeket, nevelik családjukat, már csak nemzetpolitikai és gazdasági szempontból is érdemes őket támogatni. Mert ha ők erősek, akkor a helyi lakosság is erős. Ha van munka, van fizetés, van élet, akkor a pénz is itt marad.”

 

 

És ha már a Szövetségre szavaznak, miért karikázzák Iván Tamást?

 

Nem szeretem magam méltatni. Hiszem azt, hogy a magyarságunk megtartásához szükségünk van a kultúránk, iskoláink, gazdaságunk megtartására is. Én a gazdaság megerősítésén keresztül próbálok közösségünkért tenni. Hiszem, hogy ez is kulcsfontosságú tényező a megmaradásunkért. Arról szól a politikai hitvallásom, hogy a magyar vállalkozókat összekössük, hogy együttműködve önmagukat és közösségünket is erősíthessék. Amennyiben bizalmat szavaznak nekem, akkor felsőbb szinten tudom ezt a munkát elősegíteni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.