Nyitókép forrása: Markíza

 

A szlovákiai választópolgárok többsége szerint a politikai pártok nem a legfontosabb kérdésekkel foglalkoznak a választási kampány során. Egy friss felmérés szerint a megkérdezettek 88 százaléka az életszínvonalat tartja a legkritikusabb témának.

 

Egyúttal az új kormánytól a többség azt várja el, hogy képes legyen megoldani az emberek gondjait, valamint az egészségügy és az oktatás helyzetét. Ez derült ki a „Hogy érzed magad, Szlovákia” felméréséből.

 

A felmérés szerint az egészségügy helyzete, a bíróságok függetlensége és pártatlansága, a korrupció elleni harc és az infláció következményeinek kezelése prioritás a lakosság számára.

 

 hirdetes_810x300  

A megkérdezettek 70 százaléka úgy véli, hogy az egészségügy elsőrendű prioritást élvez, miközben csak 30 százalékuk ismeri vagy ismeri ki magát az általa kiválasztott párt egészségügyi programjában.

 

A válaszadók 76 százaléka várja el, hogy az új kormány képes legyen a valódi problémákat megoldani, a többség azt is elvárja, hogy a kabinet intelligens, művelt és feddhetetlen emberekből álljon, akik képesek tisztességesen vezetni az országot.

 

A felmérésre még augusztus 30. és szeptember 6. között készült ezer választójogú személy megkérdezésével. Egy felméréssorozatról van szó, amit a MNFORCE közvélemény-kutató társaság, a Seesame kommunikációs ügynökség és a Szlovák Tudományos Akadémiai Szociológiai Intézetének koprodukciójában készül.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.