Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Jaroslav Naď korábbi védelmi miniszter, a Demokrati alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszter részt vesz a szlovákiai választások előtti rendezvényeken.

 

A volt védelmi miniszter álláspontja szerint megengedhetetlen Szijjártó látogatása és személyes részvétele az eseményeken, mivel arra néhány nappal a parlamenti választások előtt kerül sor a külügyminisztériummal folytatott egyeztetés nélkül.

 

Naď szerint a látogatás célja az előválasztási kampányba való beavatkozás.

 hirdetes_810x300  

 

 „Nem is olyan régen Szijjártó úr abszolút megengedhetetlen kijelentéseket tett a szlovák bűnüldöző szervekre, és legutóbbi szlovákiai látogatása során a szokásos diplomáciai gyakorlatban rendkívül nem szabványos és megengedhetetlen módon közös sajtótájékoztatón vett részt a Smer-SD elnökével, Robert Ficóval”

 

– jelentette ki Naď.

 

A Demokrati nagyra értékelik a kiváló védelmi együttműködést déli szomszédunkkal, de Naď szerint a jószomszédi kapcsolatokhoz az is szükséges, hogy a magyar kormány képviselői ne tegyenek olyan lépéseket, amelyek beleavatkoznak a választási kampányba és Szlovákia belügyeibe.

 

„Szijjártó miniszter úrnak át kellene gondolnia szlovákiai látogatását, és el kellene halasztani a szlovákiai választások utánra. Ha ezt ő maga nem teszi meg, elvárjuk a szlovák külügyminisztériumtól, hogy hivatalosan tolmácsolja a magyar kormánynak, hogy mivel Szijjártó tervezett látogatásáról nem tájékoztattak előre a szokásos diplomáciai úton, indokolt a miniszternek elhalasztani a látogatás időpontját“

 

– vélekedett a Demokrati alelnöke.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.