Nyitókép: RTVS/screenshot

 

Szavazásra buzdította a polgárokat Ódor Lajos miniszterelnök.

 

„Menjetek és döntsetek. Ez a ti országotok is, a gyermekeitek és a jövőjük országa. Ne hagyjátok, hogy mások döntsenek helyettetek. Szlovákia mindannyiunk országa lehet és kell is, hogy legyen. Egy ország, ahol öröm élni”

 

– mondta szerdai beszédében a kormányfő.

 

 hirdetes_300x300  

Felhívta a figyelmet arra, hogy döntés születik például arról, hogyan fogják érzik majd imagukat a fiatalok, tehetségesek, itt látják-e a jövőjüket. A választás egyben meghatározza az államháztartás rendbetételének és egyben a gazdaság jövőbeli növekedésébe való befektetésnek a képességét és eltökéltségét, de azt is, hogy miként lehet segíteni azokat, akiknek szükségük van rá. Szavai szerint döntés születik arról is, hogy a jogállamiság elvei mindenkire egyformán vonatkoznak-e, illetve arról is, hogyan alakul a Szlovák Köztársaság uniós és NATO-beli helyzete.

 

 

Ahhoz, hogy Szlovákia sikeres és magabiztos ország lehessen, valamit közösen kell tenni.

 

„Azt kívánom, hogy győzzük le a csalódottság érzését, utasítsuk el a haragot és az ellenségeskedést, a hazugságokat és az arrogáns viselkedés minden megnyilvánulását“

 

– jelentette ki.

 

A miniszterelnök optimistának nevezte magát.

 

„A kritikus helyzetekben – amikor az állam jellegéről, Szlovákia európai tagságáról volt szó – soha nem veszítettük el a tájékozódásunkat” – indokolta, hozzátéve, hogy Szlovákia ezért is tekintélyes partner ma.

 

„Hiszem, hogy újra meg tudjuk csinálni. Bízom benne, hogy az erkölcsi és értékiránytűnk nem fog meghibásodni“

 

– tette hozzá.

 

Szerinte védeni kell az egymás meghallgatásának képességét, a tiszteletet és a toleranciát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!