Nyitókép: RTVS/screenshot

 

Zuzana Čaputová államfő felszólította az embereket, hogy vegyenek részt a szombati (szeptember 30-i) előrehozott parlamenti választásokon.

 

„Semmilyen más napon nincs olyan hatalom az Önök kezében, mint a választás napján, ezért arra szeretném kérni Önöket, hogy éljenek vele”

 

– mondta szerdai rendkívüli beszédében. Szerinte az embereknek nem a tökéletes politikusokat kell keresniük, hanem a jelöltekkel való legnagyobb azonosulást.

 

 hirdetes_300x300  

„Ne kedvtelenedjünk el ennek a kampánynak a durvaságától, és ne zavarjanak össze a témái. Ezeken a választásokon is az egészségügy működőképessége, iskoláink minősége, a rászorulók megsegítése, az infrastruktúra kiépítése, a felelős gazdálkodás, illetve a gyermekeink számára teremtett lehetőségek forognak kockán, hogy ne máshol kelljen őket keresniük a világban”

 

– jelentette ki az elnök asszony.

 

 

Az államfő szerint ezek a választások a bátorságról is szólnak, hogy ne engedjünk a félelemnek, amelyet szerinte sokan próbálnak kelteni.

 

„Ezek a választások nekünk, szavazóknak az önbizalmáról szólnak, hogy képesek vagyunk hinni a demokráciában, és nem kell visszahúzódnunk az autokráciába. Hogy képesek vagyunk meglátni egy politikus erejét érveiben és képességeiben, és nem azokban a kiabálásokban, amelyeket a sajtóban és a közösségi oldalakon prezentálnak. És arról is szólnak majd a választások, hogy államként hova akarunk tartozni“

 

– zárta gondolatait.

 

Az államfő nem ért egyet azzal a meggyőződéssel, hogy minden politikus egyforma. Mint rámutatott, különböznek egymástól a politikai programban, a motivációjukban és a politika stílusukban.

 

„Figyeljünk arra, milyen terveik vannak Szlovákiával, mennyire képesek uralkodni érzelmeiken. Hogy kommunikációjukkal és munkájukkal megpróbálnak-e bizalmi hidat építeni mások irányába“

 

– jelentette ki.

 

Mint az államfő kijelentette, a Szlovák Köztársaság egy fiatal állam, amely 30 nehéz év alatt megmutatta, hogy méltó a tiszteletre.

 

„Külföldön jó hírünk van, megbízható partnernek tartanak bennünket. Szuverén állam vagyunk, amelyet pozitívabban fogadnak, mint azt itthon gondolnánk“

 

– mutatott rá.

 

Emlékeztetett arra, hogy az életminőséget nemcsak a politika teremti meg, hanem maguk az emberek is.

 

„Kötelesek vagyunk itt együtt élni, együttműködni, kommunikálni, országunkat építeni. Minél pozitívabb képet tudunk kialakítani a társadalomról, ez annál inkább tükröződik majd a politika arcában és az itt uralkodó politikai kultúrában“

 

– tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!