Nyitókép: sita

 

Éjféltől életbe lépett a kampánycsend Szlovákiában. Ezalatt az idő alatt a választási törvény értelmében tilos a jelölt pártok, mozgalmak, koalíciók mellett vagy ellen irányuló tevékenység. A moratórium a választás napján a szavazás végéig tart. Szeptember 30-án reggel 7:00-től 22:00-ig tartanak nyitva a szavazóhelyiségek.

 

A moratórium ideje alatt a választáson induló politikai szubjektumok nem folytathatnak választási kampányt, tilos a közvéleménykutatási eredmények és választási ankétok eredményeinek közzététele.

 

Tilos továbbá a jelölt politikai szervezetekkel kapcsolatos információk közzététele azok javára vagy hátrányára rádió- és televízióműsorokban, igény szerinti audiovizuális médiaszolgáltatás keretében, időszaki és nem időszaki kiadványokban, valamint ügynökségi hírekben. Az RTVS-nek és az engedéllyel rendelkező műsorszolgáltatóknak tilos politikai propagandát sugározni a moratórium ideje alatt.

 

 hirdetes_810x300  

A belügyminisztérium arra figyelmeztetett, hogy a választási kampány során kiragasztott hirdetőtáblákat és választási plakátokat nem kell eltávolítani a választási moratórium kezdete előtt.„A moratórium ideje alatt nem lehet videóhirdetést közzétenni a világító óriásplakáton” – közölte a belügyminisztérium.

 

A moratórium ideje alatt nem jeleníthetők meg fizetett politikai hirdetések a közösségi oldalakon, valamint szponzorált posztok. A közösségi háló ingyenes státuszai viszont nem minősülnek választási kampánynak.

 

Az igazságügyi minisztérium szerint a választásokon való részvételre való felhívás nem sérti a moratóriumot.

 

A pártok legfeljebb 3 millió eurót költhettek kampányra, melyet transzparens számlán keresztül kellett fizetniük.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!