Nyitókép forrása: SITA/Diana Černak

 

A szlovák külügy berendelte a pozsonyi orosz nagykövetet amiatt, hogy az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat igazgatója, Szergej Nariskin a szlovák választások előtti kétnapos kampánycsend idején nyilvánosan kétségbe vonta a szlovák választások hitelességét.

 

„A külügyminisztérium tiltakozik az orosz hírszerzés hazug kijelentése miatt, amely kétségbe vonja a szlovákiai szabad és demokratikus választások integritását”

 

közölte a Matúš Dávid külügyi szóvivő.

 

A szlovák diplomácia közölte azt is, hogy „a tudatosan terjesztett dezinformációt” a szlovákiai választásokba való beavatkozásnak tekinti Oroszország részéről.

 hirdetes_300x300  

 

„Szlovákia egy független, szuverén és demokratikus állam, amely biztosítja polgárainak az igazságos és átlátható választásokat”

 

fogalmazott a szlovák külügy, amely egyúttal felszólította Oroszországot, hogy hagyjon fel a Szlovákia ellen irányuló dezinformációs tevékenységgel.

 

Nariskon csütörtökön, a moratórium első napján kijelentette, hogy az Egyesült Államok a szlovákiai választások előtt „fokozottan beavatkozott Szlovákia belügyibe”, a PS-t pedig Washington védencének nevezte.

 

Körkép.sk, rtvs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!