Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

A Progresszív Szlovákia mozgalom vezetője, Michal Šimečka örül annak, hogy Jozef Viskupič (OĽaNO) megválasztott képviselő és Nagyszombat megye elnöke mandátuma átvétele után egy esetleges PS vezette koalíciót kíván támogatni.

 

„Ez egy újabb mandátum Szlovákia jövője számára Robert Fico, Tomáš Taraba és Andrej Danko nélkül a kormányban. A mai nap után kicsit nagyobb az esélye annak, hogy mindez sikerülhet”

 

– írta csütörtök este Šimečka a közösségi oldalán.

 

 hirdetes_300x300  

Jelenleg két lehetséges koalíció megalakításáról folynak a tárgyalások. A választások győztese, a Smer a Hlasszal és az SNS-szel próbál koalíciót kötni. Megszólította a KDH-t is, de a kereszténydemokraták elnöke, Milan Majerský azt mondta, nem akarnak koalícióba lépni a Smerrel, és nagy valószínűséggel ellenzékbe vonulnak.

 

A választások második legerősebb pártja, a Progresszív Szlovákia szintén koalícióra törekszik, amelyet a Hlasszal, az SaS-szel és a KDH-val szeretne létrehozni. Erről a lehetséges koalícióról Majerský azonban azt mondta, hogy megalakítása nehéz lesz, a liberálisoknak és a progresszíveknek ugyanis komoly engedményeket kell tenniük.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.