Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az ország sorsa a Progresszív Szlovákia (PS) kezében van – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) képviselő közösségi oldalán azzal, hogy a PS-szel folytatott október 3-i találkozójukon az SaS párt elnökével, Richard Sulíkkal kijelentették, azonnal fel kell ajánlani a Hlas-SD-nek a miniszterelnöki és belügyminiszteri posztot, hogy Robert Ficónak ne legyen előnye.

 

„Ezt a választást de facto a Hlas nyerte meg, mert csak ő választhatja meg, hogy kivel fog kormányozni” – mondta Gröhling, hozzátéve: örül annak, hogy a PS úgy döntött, ajánlatot tesz a Hlasnak a miniszterelnöki posztra.

 

„További örömteli hír, hogy a tegnapi nap után a KDH ismét tárgyalóasztalhoz ül” – írta Gröhling, megjegyezve, hogy továbbra is fennáll a Smer, a Hlas és az SNS kormányának veszélye.

 hirdetes_810x300  

 

 „Amikor a lehetséges jelöléseket nézem, különösen az oktatásügynél, szomorú vagyok. Ha valamit is számít nekünk Szlovákia jövője, akkor a Hlasnak tett ajánlatnak nem csak a miniszterelnöki posztra kellene vonatkoznia”

 

– jelentette ki Gröhling, hozzátéve, hogy csak két lehetőség van, mégpedig a negyedik Smer-kormány vagy egy közös kormány a Hlasszal.

 

„Vagy a Smer fogja kezében tartani az egész országot, vagy egy tisztességes Nyugat-barát kormány alakul. A kormány második változata egyértelműen jobb választás, mint a Smer négy évnyi kormányzása. Ezért minden erőfeszítést meg kell tenni, hogy ne alakulhasson meg egy ilyen kormány”

 

– zárta gondolatait Gröhling.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!