Nyitókép: SITA/OĽaNO

 

Feladják parlamenti mandátumukat a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának megválasztott képviselői, az OĽaNO-s Erika Jurinová és Jozef Viskupič. Mindketten a megyei önkormányzatok elnöki posztjait részesítik előnyben. Helyettük Július Jakab és Rastislav Krátky kerül be a parlamentbe.

 

Viskupič saját jövőjével is foglalkozni fog a mozgalomban. A következő közgyűlésen azzal a követeléssel kíván felszólalni, hogy OĽANO összpontosítson jobban az önkormányzati kérdésekre, és majd az erre adott reakció alapján fog dönteni jövőjéről.

 

„Az önkormányzati politikában független jelöltként is lehet mandátumot viselni a jövőben. Sok kérdésem van, és sok választ szeretnék hallani az elnökségtől és magától az elnöktől is” – mondta.

 hirdetes_300x300  

 

Jurinová kifejtette, abban az esetben foglalná el a helyét a parlamentben, ha több karikát szerzett volna a mozgalom vezetőjénél, Igor Matovičnál, és az OĽANO és Barátai a kormány részét képezné.

 

„Sokkal hasznosabb leszek a Zsolnai Megyei Önkormányzat hivatalában” – összegezte. Úgy értékelte, hogy ha mindkét funkciót felelősségteljesen szeretné betölteni, akkor azzal nem tudna megbirkózni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!