Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Lucia Ďuriš Nicholsonová, a nemrég alakult és a Demokrati listáján induló Jablko (Alma) nevű mikropárt vezetője visszavonul a politikától. Nicholsonová jelenleg még EP-képviselő.

 

A politikusnő a TVnoviny.sk-nak nyilatkozva csalódottságának adott hangot, amiért a Smer ismét győzni tudott Szlovákiában megannyi korrupciós botránya miatt. Állítása szerint az országban két világ van, amelyek összeegyeztethetetlenek egymással.

 

Nicholsonová határozottan a szlovák belpolitikának intene búcsút, azt egyelőre nem tudta megmondani, szándékában áll-e újra indulni a jövőre esedékes EP-választáson. Elmondása szerint pártja több más párttól is kapott ajánlatot a fúzióra.

 

 hirdetes_810x300  

Nicholsonová nem sokkal a választások előtt hozott létre egy pártot, majd rövid idő után szövetségre lépett Eduard Heger Demokrati nevű pártjával. Ez utóbbi 2,97 százalékos eredménnyel szerepelt az előrehozott választásokon, így sem a parlamentbe, sem az állami támogatásra jogosult pártok listájára nem jutott fel. Nicholsonová számára ez azt is jelenti, hogy nincs erős párt, amely hajlandó lenne őt indítani a következő EP-választásokon és finanszírozná a kampányát Szlovákiában. Az egykori SaS-es politikus elég viharos körülmények között hagyta ott Richard Sulík pártját, így egyelőre ott sem számíthat szívélyes fogadtatásra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!