Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Sajtóértesülések szerint Robert Fico (Smer-SD) leendő miniszterelnöknek sikerült rábeszélnie Juraj Blanárt (szintén Smer-SD) arra, hogy ő vezesse a szlovák külügyi tárcát – írja az Aktuality.

 

Blanár már akkor a külügyminiszteri poszt egyik lehetséges jelöltje volt, amikor az esetleges hármas koalícióról még csak éppenhogy elkezdődtek a tárgyalások. A miniszteri szék lehetséges várományosai között felmerült Miroslav Lajčák diplomata neve is, aki elutasította a Smer ajánlatát, ilettve Marek Eštok, a volt franciaországi szlovák nagykövet neve is szóba került.

 

Annak ellenére, hogy az elmúlt napokban úgy nézett ki a helyzet, hogy ideiglenesen maga Fico áll a külügyi tárca élére, az Aktuality szerint Ficónak végül sikerült meggyőznie Blanárt. Számára Blanár olyan, mint egy „csuka“, amely felkavarja a szlovák diplomácia vizét.

 hirdetes_810x300  

 

„Szükségünk van egy olyan csukára, amely rendhagyó módon üldözni kezdi az öreg pontyokat a szlovák diplomácia halastavában. Abban a halastóban, amely úgy tesz, mintha érinthetetlen lenne, és csak az olyan eliteknek tartanák fenn, mint Káčer, Korčok, Demeš és társaik“

 

– mondta a Smer vezetője.

 

Amennyiben a hír beigazolódna, sok év után olyan személy kerülne a külügyminiszteri posztra, aki nem karrierdiplomata.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.