Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Bár csalódottak és frusztráltak vagyunk, nem szabad rosszul bánnunk másokkal. Ódor Lajos miniszterelnök a kormányülés utáni utolsó sajtótájékoztatóját azzal a felhívással zárta, hogy a szlovákiai társadalomban és politikai életben nagyobb tisztesség érvényesüljön.

 

Azt is megismételte, hogy kormánytársaival az elmúlt öt hónapban igyekeztek más politikai kultúrát hozni, és próbálták nem leterhelni a közvéleményt a közösségi oldalakon kifejezett szubjektív érzelmekkel és kölcsönös vitákkal.

 

„Meg akartuk mutatni, hogy másként is lehet csinálni, és azt hiszem, sikerült is, és egy kicsit előremozdítottuk Szlovákiát”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta a miniszterelnök, aki várhatóan szerdán (október 25-én) adja át a posztot az új miniszterelnöknek.

 

„Minden jót kívánok neki, standard, emberi lesz” – tette hozzá az iroda átadásával kapcsolatban.

 

A jövőjéről egyelőre még nem döntött. „Megengedek magamnak egy kis pihenőt, és nyugodtan átgondolom, mik lesznek a következő lépéseim, az is lehet, hogy továbbra is aktív maradok gazdasági-pénzügyi területen, de nem akarok gyors döntéseket hozni” – mondta.

 

Kormánya tevékenységét az Útmutató a sikeres Szlovákiáért című anyag elkészítésével zárja le. Ódor szerint négy kulcsfontosságú terület intézkedési javaslatait képviseli, amelyek a tehetségek vonzására és megtartására, az európai források hatékony felhasználására, a decentralizációra és a szociális területre irányulnak.

 

„Ha Szlovákia előre akar lépni, alapvető intézkedéseket kell tennie ezeken a területeken” – figyelmeztetett Ódor.

 

Végül köszönetet mondott a kormányban dolgozó kollégáinak, értékelte az egész kabinet jó és konstruktív működését.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!