Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az OĽANO és Barátai mozgalom parlamenti klubját ebben a választási időszakban Michal Šipoš fogja vezeti. A döntést a parlamenti képviselők hozták meg a mozgalom keddi ülésén. Šipoš arról is tájékoztatott, hogy Július Jakab lesz a klub alelnöke.

 

Az OĽANO és Barátai, Keresztény Unió és a Za ľudí koalíciója a szavazatok 8,89 százalékát szerezte meg a parlamenti választásokon, és 16 képviselője lesz a parlamentben.

 

A Progresszív Szlovákia a mai nap folyamán szintén megválasztotta a párt parlamenti klubjának elnökét, aki Martin Dubéci lesz, a PS alapító tagja. A klub alelnökének Simona Petríket választották meg.

 hirdetes_810x300  

 

Az újonnan megválasztott frakcióelnök tudatosítja, hogy a legerősebb ellenzéki klub vezetése óriási felelősség.

 

„Szeretnénk egy magas színvonalú parlamenti platformot felépíteni, figyelemmel kísérni a kormány képviselőinek lépéseit, felhívni a figyelmet a félrelépésekre, és javaslatokat tenni a dolgok jobbá tételére. Személy szerint igyekszem a PS értékeit és céljait a lehető legjobban megvédeni a parlament vezetőségével és a többi parlamenti klubbal folytatott kapcsolattartásban. Ezzel egyidejűleg a parlament belső működésének javításával szeretnék foglalkozni”

 

– mondta.

 

A PS a szavazatok 17,96 százalékát szerezte meg a parlamenti választásokon, és 32 képviselője lesz a parlamentben.

 

A parlament alakuló ülésére szerdán (október 25-én) kerül sor. A képviselők leteszik az esküt, és ezzel elfoglalják mandátumukat.

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!