Nyitókép: SITA/Diana Černak

 

A parlament szerdai alakuló ülésén megválasztották a parlamenti bizottságok elnökeit – a koalíció 12, az ellenzék pedig hét elnöki posztot tölt be.

 

Az alkotmányjogi bizottság elnöke Miroslav Čellár (Hlas-SD) lesz. A plénum Ján Blcháčot (Hlas-SD) választotta meg a parlament pénzügyi és költségvetési bizottságának élére. A parlament európai ügyekért felelős bizottságának elnökévé Ján Ferenčákot (Hlas-SD), az oktatási, ifjúsági, tudományos és sportbizottság elnökévé Lucia Kurilovskát (Hlas-SD), a kulturális és médiabizottság élére pedig Roman Michelkot (SNS) választották meg.

 

Vladimír Baláž (Smer-SD) az egészségügyi bizottságot, Tibor Gašpar (Smer-SD) pedig a védelmi és biztonsági bizottságot fogja vezetni. A mezőgazdasági és környezetvédelmi bizottság vezetésével Rudolf Huliakot (SNS) bízták meg. Ján Richter (Smer-SD) lett a parlament szociális bizottságának elnöke.

 hirdetes_300x300  

 

A parlament közigazgatási és területfejlesztési bizottságát Michal Šipoš (Szlovákia, Za ľudí, KÚ) vezeti, Róbert Puci (Hlas-SD) pedig a gazdasági bizottság elnöke lesz.

 

Marián Kéry (Smer-SD) lesz a parlament külügyi bizottságának elnöke, Lucia Plavákovát (PS) pedig a parlament emberi jogokkal és nemzeti kisebbségekkel foglalkozó bizottságának elnökévé választották meg.

 

Roman Mikulecet (Szlovákia, Za ľudí, KÚ) választották meg a különleges ellenőrző bizottság elnökévé, amely a Nemzetbiztonsági Hivatal tevékenységét ellenőrzi. Mária Kolíkovát (SaS) bízták meg a Szlovák Titkosszolgálat tevékenységének ellenőrzésével, Tomáš Valášekot (PS) a Katonai Hírszerzés tevékenységének ellenőrzésével, Irena Bihariovát (PS) pedig a Nemzetbiztonsági Hivatal határozatainak felülvizsgálatával.

 

A képviselők Marián Saloňt (Smer-SD) választották meg a parlament mandátumot és immunitást vizsgáló bizottságának elnökévé, Veronika Remišová (Szlovákia, Za ľudí, KÚ) pedig  a parlament összeférhetetlenségi bizottságának elnöke lett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!