Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Több államtitkár kinevezése bizonyítja, hogy Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnököt nem Szlovákia érdekli, hanem „saját emberei” megtisztítása – állítja az ellenzéki SaS. A párt szerint Fico kormánya elfogadhatatlan jelölteket állított magas pozíciókra.

 

„Több államtitkár kinevezése bizonyítja, hogy Robert Ficót nem érdekli Szlovákia. Ellenkező esetben Kuffáék (apa és fia) semmilyen körülmények között nem lettek volna államtitkárok. Kuffék egy gazda fizikai bántalmazása és veszélyes megfenyegetése miatt álltak bíróság előtt. Ezeknek az embereknek semmi közük a kultúrához, de még a környezetvédelemhez sem”

 

– jelentette ki az SaS állásfoglalásában Branislav Gröhling, a párt parlamenti klubjának elnöke.

 

 hirdetes_300x300  

A Szlovák Titkosszolgálat tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság vezetője, Mária Kolíková (SaS) kétségesnek tartja Tibor Gašpar fiának államtitkári posztra való jelölését.

 

„Végül is Pavol Gašpart hamis nyilatkozatra való felbujtás vádjával vádolták. Az igazságügyi minisztérium államtitkári posztjára való kinevezésével nem is akarják titkolni, hogy nem Szlovákia érdekeit helyezik előtérbe”

 

– zárta szavait.

 

A kormányfő csütörtökön hangsúlyozta: nincs oka megkérdőjelezni a miniszterek jelölését az egyes államtitkári posztokra. Emlékeztetett a koalíciós megállapodásra, amely szerint a pártok nem fognak egymás között személyi javaslatokat káderezni és megvétózni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!