Nyitókép: Facebook/Robert Fico

 

Robert Fico miniszterelnök az Európai Tanács brüsszeli ülésére utazott ma. Előtte azonban találkozott Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság (EB) elnökével.

 

„Szlovákia miniszterelnökeként betöltött negyedik mandátumom elején nagyon egyértelműen bíráltam az EB-t, amiért figyelmen kívül hagyta az emberi jogok súlyos megsértését és a szlovákiai ellenzékkel szembeni büntetőjogi visszaéléseket. Tájékoztattam őt arról, hogy az új kormány alapvető változtatásokat készít a Btk.-ban, válaszul erre a visszaélésre, és örömmel fogadnám a változásokkal kapcsolatos egyeztetéseket, amelyekhez az EB elnöke is hozzájárult”

 

– írta Fico a közösségi oldalán.

 

Az új szlovák miniszterelnök azt is közölte: tájékoztatta az EB elnökét arról, hogy az új szlovák kormány nem támogatja Ukrajnát katonailag, és csak a humanitárius segítségnyújtásra összpontosít.

 hirdetes_300x300  

 

„Az EB elnöke tiszteletben tartja a tagországok szuverén jogát arra vonatkozóan, hogy támogatják-e katonailag Ukrajnát vagy sem, és nagyra értékelte a humanitárius segítségnyújtással kapcsolatos álláspontunkat”

 

– tette hozzá.

 

Fico a migrációról és az európai források felhasználásának felülvizsgálatáról is eszmecserét folytatott az Európai Bizottság elnökével.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.